ВИЖ, ТОЗИ ХУБАВ ПРАЗНИК, ОГЛАСЕН ОТ УЧИЛИЩНИЯ ЗВЪНЕЦ

17 Септември 2018 | 15:59
0 коментара
Общество

1 112 деца чуха първия училищен звънец в училищата в община Симитли тази година. Особено специален бе денят за първокласниците. Заедно с комплекта букварче, читанка и принадлежности за училище, децата получиха специалния подарък. Едно необикновено букварче - Азбука на родния край, което всяко дете от община Симитли има да прочете, когато се научи да чете. То е букварче, много специално, различно от това, от което всеки първокласник учи буквите, сричките. В него е всичко интересно за община Симитли.

В ранно утро, в деня, празник на вярата, надеждата, любовта, удари първият училищен звънец в гимназиите в Симитли и Крупник, както и в Обединеното училище в Долно Осеново. Педагозите от СУ „Св. Св. Кирил и Методий” в град Симитли посрещнаха 664 деца и младежи. По същото време училищния праг прекрачиха и 270 деца от село Крупник в СУ „Св. Св. Кирил и Методий”. Обединено училище „Св. Паисий Хилендарски ” в Долно Осеново посрещна 178 ученици. Голям празник бе стартът на новата учебна година и в трите училища в общината. Кметът на общината Апостол Апостолов сподели празника на деца, учители и родители в гимназията в Симитли и в Долно Осеново, заедно с председателя на Общински съвет Симитли Владимир Христов. Ученическите години, със спомени назад във времето, спомниха кметове, общински съветници и много граждани, които бяха гости в училище в първия учебен ден.

Директорите на училищата Таня Янкова, Лиляна Качулска и Венцислав Кълбов посрещнаха всички свои ученици и им пожелаха успех през новата учебна година. 

Много песни и танци направиха първия учебен ден една от най- прекрасните дати за България и Община Симитли.

Добавете Вашия коментар

TOP