Виж къде ще вали дъжд и сняг в страната

18 Декември 2018 | 08:12
0 коментара
Общество

Облачно и студено време с валежи от сняг

Предупрежденията за опасно време са в сила и в днешния ден. Времето над страната е облачно. Към 6.00 часа във вторник температурите са в интервала от минус 7 до плюс 5 градуса. В областите Габрово, В.Търново, Търговище, Шумен, както и Смолян прогнозата е за снеговалежи и снежна покривка до 10 см.

В районите на Бургас, Ямбол, Хасково и Кърджали се очакват значителни валежи от дъжд, които вечерта ще преминават в сняг. И там ще се натрупа снежна покривка – около 5 – 6 см. Вятър духа в областите Силистра, Търговище, Разград, Добрич, Шумен, Варна и Смолян. Слаб дъжд вали в областите Добрич, Кърджали /слаб/, Хасково /слаб/, Ямбол, Бургас и в районите на Карлово, Паничково и Първомай, Раднево, Гълъбово, Средец и Мъдрец, Нова Загора. Сняг вали в областите: София, Плевен, Силистра, Русе, Разград, Шумен, Габрово, Велико Търново, Търговище.

Сняг вали и в районите на Луковит, Тетевен и Ябланица; Лом и Белотинци. На прохода Предела“ също вали слаб сняг, слаб сняг има и по високите места в област Смолян, на прохода „Шипка“, прохода „Република“, Гурково, Павел Баня и Мъглиж в област Стара Загора. Сняг вали и на Юндола, Картела и Сестримо, на проход „Дюлински“, проход „Ришки“ и проход „Айтоски“.

Пътните настилки са предимно мокри, по усойните и планински райони частично заснежени или заледени, обработени и проходими при зимни условия. Ограничена видимост поради мъгла до 100 метра има в района на „Дюлински“ проход. Активният в момента средиземноморски циклон преминава над Гърция, но бързо се отправя към Централна Турция. Затова и валежите у нас спират.

Следващите валежи се очертават за почивните дни, но вече ще са основно дъждовни. Само в планините ще е сняг. /БГНЕС
 

Добавете Вашия коментар

TOP