„Вихрен“ - Сандански с нов трансферен удар, събра 37-г. ветеран Д. Макриев с братовчед му

11 Декември 2020 | 11:49
0 коментара
Спорт

Челникът в ЮЗ Трета лига “Вихрен” продължава с ударната селекция и с представянето на новите попълнения на час по лъжичка.

В първия ден на седмицата беше официализирано привличането на бившия капитан на орлетата от Благоевград Димитър Благов, на следващия ден на неврокопчанина Иван Макриев, а след още 24 ч. на 37-годишния ветеран Димитър Макриев, който за първи път се събира в един отбор със своя братовчед. Екснационалът от лятото беше без ангажименти и поддържаше самостоятелно форма отвъд Папаз чаир. Голаджията без съмнение е най-титулуваното име в списъка на Здравко Лазаров-Електричката. Обширната му визитка включва почти две дузини отбори от България, Италия, Швейцария, Полша, Франция, Словения, Израел, Русия, Украйна, Хонконг, Унгария, Кипър. Кариерата му започва в столичните грандове “Левски” и ЦСКА, на 19 г. е закупен от италианския “Интер” срещу 500 000 евро. Налага се в словенския “Марибор” през 2008/11 г., за да последва трансфер за над 1 000 000 долара в израелския “Ашдод”. В последните години се подвизаваше успешно в Кипър с кратка забежка в родния “Арда” през 2019 г. Има 4 мача за младежките трикольори и 8 за първия тим на България с 1 гол.

Ето как презентираха Д. Макриев новите му работодатели в официалната интернет страница на детелините: „Димитър Макриев е нападател, юноша на „Левски“ – София и е родом от Гоце Делчев. За правата му „Интер“ /Милано/ заплаща 500 хил. евро в началото на 2003 г. През кариерата си е играл в клубове от цял свят, като има над 100 отбелязани гола в професионалния футбол. Митко е бивш национал на България. Ръководството на „Вихрен“ му пожелава успехи и много вкарани голове със зеления екип!“.

Това, което прави силно впечатление, е, че селекцията на санданчани е насочена към подсилване в трите зони – защитата, халфовата линия и атаката. Според президента на клуба Георги Манолев повече попълнения през декември не се очакват. “Взехме опитни изпълнители, които не се нуждаят от адаптация. На този етап спираме със селекцията, защото футболистите ще тренират до петък и излизат във ваканция. Живот и здраве, по преценка на треньорското ръководство можем да привлечем още някой след началото на зимната подготовка през януари”, заяви футболният шеф.в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP