Вицепремиер и депутат от ГЕРБ заплашват в ефир Виктор Николаев

06 Октомври 2017 | 15:34
0 коментара
Общество

Грозна и унизителна гледка в сутрешния блок на Нова телевизия! 

В предаването днес един след друг гостуваха депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров и вицепремиерът и лидер на националистите от НФСБ Валери Симеонов, като и двамата си позволиха да отправят заплахи в ефир към водещия Виктор Николаев

ГЕРБ се разграничи от изказванията на депутата си Антон Тодоров по Нова тв тази сутрин.

 

Тодоров започна да учи  водещия Виктор Николаев как да си задава въпросите към него. Освен това му подсказа, че и неговото място може да изстине като това на Ани Цолова.  Николаев припомни, че е писал книгата "Шайка", в която разобличава Бойко Борисов и неговото управление, а Тодоров подскочи като ужилен към него : „Много силни думи. Ще ви изядат хляба. Тя и вашата колежка беше тръгнала в такава посока, ама гледам - липсва столчето ѝ. За такъв въпрос, аз ако съм шеф в телевизията, уволнявам“,

 

Най-странното е, че според ГЕРБ казаното от Антон Тодоров било лично мнение. В същото време той беше поканен в студиото като представляващ ГЕРБ. Едва след като партията на Борисов се разграничи от скандалния депутат,  тогава от телевизията защитиха  с официална позиция журналиста, което също озадачи обществото. "NOVA приема отправянето на заплахи от публични фигури към журналисти за недопустимо поведение. Ръководството на медията застава зад Виктор Николаев и останалите журналисти, чиято работа е да задават въпроси. Квалифицирането на журналистическите въпроси, вместо даването на отговори, е опит за подмяна на актуалните теми", се казва в позицията на телевезията.

 

Гост в студиото след Антон Тодоров бе и вицепремиера Валери Симеонов. Той не отстъпи  по поведение на предшественика . Викотр Николаев зададе въпроси, свързани със скандала „Кумгейт“. Сименов изсъска : „Не се опитвайте да клатите държавата!“ . Николаев попита "Аз клатя държавата или Вие?" "Нека не влизаме в жълтини и да превръщаме темата от "Кумгейт" в не знам и аз какво. За мен виновен е кметът на Хасково. Той е назначил хора на временен договор и после не е провел конкурс, а им е направил договора постоянен. Вие, например, също сте били назначен на временен договор, после са ви го направили постоянен. Вижте колежката ви, беше тук, а ето, останахте си сам", ехидно погледна  Симеонов.

 

Александък Симов, депутат от БСП:

"Днес Антон Тодоров - Мумията и Валери Симеонов - Шегаджията от Бухенвалд в пряк ефир си позволиха да плашат журналист с уволнение. Нагло и безцеремонно. Синдромът "Бетина Жотева" вече става заразен и плъзва като психическо заболяване из коридорите на властта. Поведението и на Мумията, и на Шегаджията е недопустимо и цинично. Тези двамата нямат място в парламента, правителството, а дори и в България. Нека да бъдат така добри да си вземат куфарите и да се върнат в 1933 година от която са изпълзели..."

От пресцентърът на ПП ГЕРБ отговориха, че партията се разграничава от думите на депутата, които изразяват негово лично мнение:

ПП ГЕРБ винаги е защитавала свободата на медиите. По повод днешното участие на народния представител Антон Тодоров в Нова телевизия и изказаните от него тези, от ГЕРБ заявяваме:

Смятаме, че свободната журналистика има правото да пита и да задава въпроси.

За нас няма лоши и неудобни въпроси, а неточни отговори.

Всички изказани тези на народния представител Антон Тодоров са негово лично мнение.

Добавете Вашия коментар

TOP