Ветко Арабаджиев остава в ареста

06 Август 2019 | 14:55
0 коментара
Криминално

И апелативният спецсъд, както по-рано първоинстанционният, не освободи бизнесмена Ветко Арабаджиев от ареста, тъй като на свобода може да се укрие или да извърши престъпление.

Той бе върнат у нас през май, а преди това бе издирван и заловен заедно със съпругата си Маринела в Испания. Срещу бизнесмена има три обвинения за участие в престъпна група, данъчни престъпления и пране на пари.

Според двамата прокурори, които се явиха в съда – единият наблюдаващият от Специализираната прокуратура Кирил Пейчинов има доказателства срещу бизнесмена, че от 2013 г. до 31 август 2018 г. е участвал в банда заедно с още 5-има. “Дружествата под контрола на Ветко и Маринела Арабаджиеви са се облагодетелствали от данъчни измами и по-конкретно Захарен комбинат “Пловдив” и “Виктория Груп Корпорейшън”, посочи Пейчинов.

За да се обоснове, той цитира свидетелски показания и съдебни експертизи. Една от тях бе на телефони, ползвани от Арабаджиеви в Испания. На мобилните апарати имало снимки на схеми на търговски дружества, капитали и други подобни информации, пише “24 часа”.

Прокурорите заявиха и че на свобода Арабаджиев може да се укрие, представяйки данни, че преди да бъде задържан, бизнесменът е избягал от българското правосъдие във Франция и Испания. В телефоните на Арабаджиеви са намерени и снимки с имена на свидетели – кой е разпитан и кой не е, както и снимки на показания на свидетели, които дават сведения за контролираните дружества от Арабаджиеви и за данъчни престъпления, каза прокурор Пейчинов. Защитникът на Ветко Арабаджиев Илиян Василев поиска клиентът му да бъде освободен без мярка за неотклонение. Да подкрепят в залата бизнесмена, дойдоха негови роднини.

Добавете Вашия коментар

TOP