Ветеринарен лекар на прицел на Прокуратурата в Дупница за домашно насилие над съпруга и дъщеря

25 Ноември 2020 | 07:55
0 коментара
Общество

Ветеринарен лекар от село Овчарци, община Сапарева баня, е отведен в полицията. Образувано е досъдебно производство за домашно насилие след сигнал, че е пребил дъщеря си.

Инцидентът е от понеделник, когато бащата за пореден път пребил дъщеря си, която има здравословен проблем. Тя успяла да излезе от двора на главния път, където по това време минавала погребална процесия. Присъстващите станали свидетели как бащата налага дъщеря си. Някой от тях позвънил на тел. 112 и бащата е задържан. След три часа той е пуснат на свобода.

За случая е уведомена Районна прокуратура – Дупница.

Малтретираната дъщеря и майка й потърсили помощ от кмета на селото Радостина Сусанина. Ето какво разказа тя:

“Двете жени са бити и тормозени от години, но никой от селото не знаеше на какво са подлагани. Дъщерята на 43 г. Когато е била в тийнейджърска възраст, се отключва някакво заболяване на нервната система след преживяна лична драма и оттогава е на терапия. Майката непрекъснато повтаряше, че надеждата й е у мен, да й помогна да се спре тормозът и боят над нея и дъщеря й. Вчера те написаха жалби до полицейския участък в Сапарева баня, в които описаха начина си на живот в тормоз, побоища и мизерия. Майката е крила с години и от роднините си, че е малтретирана заедно с дъщеря си. Семейството имат и син, но той напусна селото отдавна и работи в София като IT специалист”, заключи Р. Сусанина.в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP