Ветераните на Марек и ЦСКА ще играят юбилеен мач в Дупница

17 Май 2018 | 23:08
0 коментара
Спорт

"Марек" срещу ЦСКА в повторение на финала за Купата на Съветската армия от преди 40 години. Това събитие ще бъде повторено на 30 май на стадион "Бончук" във връзка с годишнината от спечелването на трофея от дупничани. В новата история това е Купата на България.

Организатори на срещата са ФК "Марек" и Община Дупница, като празникът ще започне в 17.00 часа.

"Подготовката за двубоя вече тече. Постоянно сме в разговори с Велизар Димитров, който организира "червените". Освен него на "Бончук" ще дойдат от по-новото поколение Христо Янев, Веско Великов, Светослав Петров…. Чакаме Стилян Петров, Мартин Петров, Митко Бербатов, Петър Михтарски, Ивайло Андонов и мнозина още футболисти играли за ЦСКА, както и легенди от онзи отбор участвал във финала. Изпратили сме покани на всеки един от тях и в следващите дни очакваме потвърждения", лаконичен бе изпълнителния директор на "Марек" Янек Кючуков.

Лични покани от кмета на Дупница инж.Методи Чимев са изпратени днес и до Министър-председателя Бойко Борисов, спортния министър Красен Кралев, президентът на БФС Борислав Михайлов, Димитър Пенев, до бившите президенти на "Марек" Стефан Милушев, Васил Бурановски, бивши треньори на "Марек"…

"Искаме това златно поколение на "Марек" отново да излезе с екипа на отбора, така както преди 40 години вдигнаха Купата и записаха златната страница в историята на дупнишкия футбол. Те са легенди и заслужават тази почест. Разбира се, ще имат свежи попълнения за мача от по-младото поколение на "Марек" за самата среща. Специално в 30-ата минута, когато е паднал и голът ще има изненада", коментира инж.Чимев.

Входът за двубоя е безплатен. Пирин спорт

Добавете Вашия коментар

TOP