Вещо лице от друг съдебен район ще проверява дали ексглавният архитект на община Благоевград В. Тинчев е извършил тежки нарушения по казуса „Зашеви“

04 Април 2019 | 00:11
2 коментара
Общество

Вещо лице ще установява дали бившият главен архитект на Благоевград Васил Тинчев е извършил нарушенията при издаване на строително разрешение на фамилия Зашеви, заради които беше уволнен със заповед на кмета Атанас Камбитов. Искането за назначаване на техническа експертиза бе направено на вчерашното първо заседание в Административен съд в рамките на делото, което арх. Тинчев заведе за отмяна на дисциплинарното наказание. Той не се яви в съдебна зала и беше представляван от адвокат Милана Кривачка, която пожела да бъде допусната съдебно-техническата експертиза. Искането бе подкрепено и от юриста в общината Мартин Лалев, който по принцип оспорва жалбата, а да няма съмнение за безпристрастност, предложи вещото лице да бъде архитект извън благоевградския съдебен район.

Мартин Лалев, който е началник на общински отдел „Правно-норматимно обслужване и човешки ресурси“, направи искане да бъде изслушана като свидетел общинската служителка Елена Чобанова в следващо заседание. Той представи и два сигнала до КПКОНПИ и Окръжна прокуратура – Благоевград за инвестиционни проекти, одобрени от ексглавния архитект. „Те са в грубо нарушение на закона и целта е да покажем, че случаят „Зашеви” не е изолиран”, поясни М. Лалев.

Адвокат Милана Кривачка, която беше юрист на община Благоевград по времето, когато кмет бе Елиана Масева, възрази срещу приемането на сигналите, тъй като са след уволнението на арх. Тинчев  и са неотносими към предмета на делото. Съдия Иван Шекерлийски върна сигналите обратно на юриста, допусна разпит на свидетелката и уважи искането за назначаване на техническа експертиза, за която в 7-дневен срок общината трябва да внесе депозит от 500 лв., в противен случай няма да бъде изпълнена. Следващото съдебно заседание бе насрочено за 21 май.

Както “Струма”  писа, главният арх. Васил Тинчев бе уволнен със заповед на кмета Атанас Камбитов на 6 февруари с мотива, че е допуснал тежки нарушения на трудовата дисциплина. Срещу него имаше оплакване от благоевградчанина Райко Зашев за това, че е издал строително разрешение на сграда до съседен негов имот в центъра на Благоевград, без да са уведомени заинтересованите страни. Освен това му отказал достъп до строителните книжа и издаденото строително разрешение с мотив липса на правен интерес.

БЕТИНА ГЕОРГИЕВА в.Струма

Добавени коментари

Срам публикува:
04 Април 2019 | 07:40
Мартин Лалев имали морал та онзи ден го хванаха с алкохол нека кмета му потърси книжката и това ми е юрист ..............Срам Лалев, срам за професията!
съсел публикува:
04 Април 2019 | 07:36
тинчев е за затвора този малък съсел

Добавете Вашия коментар

TOP