Веселин Марешки: Съдът обяви, че бензиностанцията в Габрово била неправомерно затворена

18 Март 2017 | 14:51
2 коментара
Общество

„След като пуснат фалшивите, черните новини, никой не излиза да каже после светлите. Днес имаме решение на съда, че бензиностанцията в Габрово е била неправомерно затворена. Но това никъде няма да го чуете“, заяви Веселин Марешки в предаването „Още от деня“ по БНТ.

Според лидера на ВОЛЯ, манипулацията за проблем в русенската рафинерия показва, че картелът в горивата всъщност е октопод с политически пипала. „Защото кой може да насъска една институция като НСБОП или ДАНС да направят показна акция, а когато се окаже, че няма проблем, да няма новина? В момента няма новина за това, че рафинерията работи. Нищо не тече, няма следствие, няма проверка. Горивата в моите бензиностанции са с изключително високо качество, но затова никой не говори“, заяви Веселин Марешки. Той показа констативен протокол на Главна дирекция за качествата на течните горива, която доказва, че горивото в неговите бензиностанции абсолютно съответства на всички изисквания за качество.

На въпрос дали плаща ДДС и акциз на горивото, Марешки отговори така: „Само за последната година при около 100 милиона лева оборот сме платили около 50 млн. лева ДДС и акциз на нашите доставчици, които са ги внесли в бюджета. Искам да разбера при 60 милиарда оборот на „Лукойл“ , колко данък печалба платиха за всичките тези години?“. Според Марешки, всеки потребител на горива от неговите бензиностанции, веднага ще усети, ако качеството на горивото е нарушено. Факт е, че клиентите му непрекъснато се увеличават. Лидерът на ВОЛЯ заяви, че и като влезе в парламента, ще продължи да продава евтини лекарства и горива, защото целта му е да направи живота на българите по-добър. „Влизам в политиката, за да разширя тази дейност, да стига до всеки български граждани максимално бързо. Десет години ни трябваха, за да стигнем с аптеките до всички общини, но гражданите не могат да чакат толкова време и с бензиностанциите, трябва да се намеси държавата“, обясни Марешки. Той още веднъж потвърди готовността на ВОЛЯ да бъде ключът за следващото управление, тъй като няма да допусне поредните обещания на останалите партии да не бъдат изпълнени.

Марешки коментира и факта, че гражданско движение ВОЛЯ внесе в ЦИК предложение за пълна прозрачност на изборите, като настоява всеки един застъпник, медия или да член на комисия да има право да снима целия изборен процес –от отварянето на урните, през броенето на гласовете до попълването на протоколите. „Процесът на гласуването трябва да е максимално прозрачен. Българският народ е достатъчно зрял и ще направи разлика между всички популисти, които за пореден път обещават неща, които знаят, че няма да изпълнят и нас, прагматиците и реалистите. Очакваме отлична оценка от вас, избирателите, защото ще бъдем вашия глас и вашия роб в администрацията“, категоричен бе Марешки.

Добавени коментари

Слушам публикува:
18 Март 2017 | 23:21
Няма от къде да го чуем.Искаме от вас,но нямате доказателства.Защо във вашите бензиностанции не се плаща с карта?Отговорете ми на тези въпроси и ще дам гласа си за вас.През последните 15 г. съм бил в комисия и с наблюдатели или без никога не са ставали манипулации.Може да си снимате каквото си щете.Плащате на наблюдатели,които и те самите няма да гласуват за вас. Там ще бъдат за 30 те лв.,които им давате.
???? публикува:
18 Март 2017 | 22:58
Защо не покажеш решението на съда?

Добавете Вашия коментар

TOP