Веселин Марешки обяви, че прекратява участието си в надпреварата за президент. Това се посочва в писмо, разпространено до медиите от пиар екипа му.

Във видеото горе си припомнете какво обеща да направи Веселин Марешки, ако стане президент на България, когато обяви кандидатурата си.

Той изтъква две причини - едната е желанието му да се концентрира "върху родолюбивото и патриотично дело - разбиване на картела в горивата".

От друга страна, все повече имена на хора, които са участвали досега в управлението на държавата през прехода - било то като депутати, министри, и. т.н. се спрягат за надпреварата, е посочено в писмото.

"Присъствието на смислени и сериозни кандидати за поста на държавен глава като Владимир Кузов (бивш депутат), Кристалина Георгиева (еврокомисар), Борислав Ноев (бивш депутат), Мая Манолова (бивш депутат и омбудсман), Цецка Цачева (председател на НС), Радан Кънев (настоящ депутат), Луна (певица) и т.н., на практика показва несериозността, с която партиите гледат на тези избори. И опитът им за пълно обезличаване на президентската институция", е записано в писмото на Марешки.

Той допълва, че се отказва "да участва в този цирк".

"Не ме разбирайте погрешно, това в никакъв случай не е поражение. Това е крачка встрани, за да продължим напред", пише още в разпространеното писмо.

В писмото на Марешки до медиите се анонсира, че в четвъртък (14 юли) в 18:30 ч. в Добрич, в хотел "България", ще бъде сложено началото на първата структура на Националното Освободително Движение "За Чиста и Свята Република", а целта са следващите парламентарни избори.