ВЕСЕЛБА В ПОЛЕТО ЗА ХРАМОВИЯ ПРАЗНИК НА НИВОТО

01 Октомври 2017 | 17:45
0 коментара
Общество

Стотици се събраха тази неделя и оживиха малкия квартал „Нивото“ в симитлийското село Полето.

Поводът: Черквата „Покров Богородичен” oтбеляза храмовия си  празник. Местни, техни роднини и приятели от цяла България напълниха поляната край църквата – с дълги трапези и дълги хора.

Четирима свещеници в съслужие отслужиха празнична литургия  пред  храма, осветиха няколко казана курбан и благословиха мирянитe с пожелания за здраве и много години да се събират с добро и да се веселят. Времето в първия октомврийски ден беше с празнуващите, а на празника дойдоха над 200 човека от близко и далеч. Курбанът бе даден от Димитър Узунов, който всяка година заедно със семейството си обезпечават празничните трапези.

Този ден за всички от селото е голям празник, местните го имат за земляческа среща, защото както на празника на село Полето, така и на празника на квартал „Нивото“ повечето хора от близо и далече се прибират вкъщи. Празникът „Покров Богородичен” по църковния календар събира всички, които обичат родния дом. Хоро извиха празнуващите в ритъма от жива музика и оркестър. Кметът на община Симитли Апостол Апостолов, заедно с кметове на съседните села на Полето и много гости споделиха празника в Нивото.

Добавете Вашия коментар

TOP