Веселба с верните приятели на кукерството от Драката

19 Август 2018 | 16:05
0 коментара
Хайлайф

Сурвакари седнаха на обща трапеза, посрещнаха съседи и приятели на обща веселба. Организаторите от кукерската група „Драката”   на село Крупник, нагостиха всички с няколко казана курбан, който бе осветен от отец Величко.

За доброто настроение на празнуващите се погрижи оркестър с жива музика. Хората бяха дълги и весели с веселите членове на кукерската група и верните приятели на кукерството. Кметът на община Симитли Апостол Апостолов, председателят на Общински съвет Симитли Владимир Христов, кметицата на село Крупник Иванка Чакалска, като обединители и приятели на кукерите бяха важни гости на празника. Кукерските банкети в края на лятото в симитлийска община са повод за задружни събирания и обща веселба. Правят се през лятото, когато и повечето гастарбайтери са в отпуск и са си у дома.

Доста гости от цялата община присъстваха на празника. В Крупник, както и във всички други населени места в общината, кукерството е застъпено като една от най-ревностно пазените традиции. Всяка година все повече млади хора започват да търсят пътя до изконната традиция – бабугерството. По-възрастните дават път на младите, за да може идните поколения да бъдат захранени с магията на празника.

Добавете Вашия коментар

TOP