Верижна катастрофа затапи Е-79 преди тунела на Железница

25 Септември 2016 | 12:34
0 коментара
Общество
Верижна катастрофа затапи Е-79 преди тунела на Железница

Верижна катастрофа затапи Е-79 преди тунела на Железница.

Пътния инцидент стана с участието на няколко автомобила малко преди 12:00 часа днес преди тунела при симитлийското село Железница. 

Трафикът към София в последния ден на голямото завръщане става все по-интензивен.

При пътен възел „Симитли“ се образуват леки тапи, но се разсейват веднага, тъй като моторните превозни средства от двата гранични пункта с Гърция идват на вълни.

Изключително интензивен се очаква да бъде трафикът в област Благоевград в края на серията от почивни дни, свързани с отбелязването на деня на Независимостта.

От КАТ „Пътна полиция“ - Благоевград уточниха, че най-натоварено се очаква да бъде движението в посока от ГКПП „Кулата - Промахон“ към София по направлението Банско – Гоце Делчев – Илинден.

Във връзка с очакваното по-голямо движение през деня от Областна дирекция на МВР – Благоевград са създали необходимата организация за извеждането на допълнителни сили, чиято основна цел ще бъде да подпомагат пътното движение, да регулират трафика при необходимост и при задръствания, да отстраняват закъсали или хора с проблеми от пътя, да им оказват необходимото съдействие, за да не се допускат затруднения в движението, които за съжаление са неизбежни, заради изключително интензивния трафик.

От полицията призоваха шофьорите да бъдат търпеливи, да бъдат толерантни на пътя и да оказват необходимото съдействие на органите на реда при необходимост, за да може възникналите моментни проблеми да бъдат решавани по-бързо и адекватно. 
Припомняме, че при предишната серия от почивни дни около 6 септември затруднение в движението и колони от автомобили се образуваха в района на пътен възел „Симитли“, като дори на моменти движението спираше изцяло. Причината затова е, че трасето не може да поеме целия трафик в посока София – Кулата и обратно, затова там ще има полицейски служители, които при нужда ще регулират движението. снимка:БГНЕС

 

Верижна катастрофа затапи Е-79 преди тунела на Железница

Добавете Вашия коментар

TOP