Вече е ясно по време или след ядене трябва да пием вода

09 Юни 2018 | 00:08
0 коментара
Любопитно

Някои специалисти смятат, че водата отслабва стомашните ни киселина. Други пък дават мнение, че пиенето на вода по време на хранене е много вредно.

Какво наистина се случва с храната и водата в стомаха ни?

Процедурата на абсорбция започва точно когато обмисляме бъдещата ни вечеря: слюнката в устата. Когато хапнем храната, смесим я със слюнка, която съдържа важните съставки за обработка. В този момент храна се влива в стомаха, където се смесва със стомашната корозия. Като цяло, стомаха се нуждае от 4 часа, за да преработи подхранването, преди да го трансформира в течност. Смляната храна отива в храносмилателния тракт, където той дава всяка една от добавките към тялото.

Водата не остава в стомаха дълго време, това става за около 10 минути. Тя преживява малкото хранене бързо, насища и бързо напуска стомаха.

Течностите не намаляват разяждането.

Тялото ни е объркано, макар и под една настроена рамка. В случай, че стомахът "усеща", че не може да преработи нещо, той създава повече химикали и изгражда остротата на течността вътре. Независимо дали пиете голяма част от галон вода, това няма да повлияе на нивото на разяждане. Между другото, водата постъпва и в стомаха с храна. Тялото се състои от 86% вода.

Течностите не оказват влияние върху скоростта на обработка.

Няма проучвания, които да демонстрират погрешната преценка, че течността налага силна храна в храносмилателната система, преди да бъде напълно обработена. Изследователите гарантират, че течността напуска тялото по-бързо от силното хранене, но не оказва влияние върху скоростта на обработка.

В крайна сметка ще можем ли да пием докато ядем?

В случай, че пиете вода докато ядете, това няма да Ви причини никакви щети. Въпреки това, водата намалява силната храна. Не пийте, преди да поглъщате храната - трябва да има достатъчно позитиви в храната, която съдържа основните съставки.

Съществуват сигурни благоприятни условия за пиене, докато се храните. Изследванията показват, че когато човек прави кратки прекъсвания, за да пие малко вода, той се отказва от режима на хранене. След това хората ядат по-малко, което е страхотно.

В случай, че сте свикнали да пиете чай с храната, а не вода, няма нищо нередно в това. Изследванията показват, че няма разлика в нивата на разяждане след пиене на чай или вода.

Температурата на водата, която пиете, не влияе върху скоростта на обработка или върху количеството добавки, които получавате. Стомахът може да затопли или да охлади храната до основното ниво. Независимо от това, изследователите предписват пиене на топла разреждаща вода, която се охлажда до 150 ° F./ zdrave.to

Добавете Вашия коментар

TOP