Вдъхновен 24 май в Петрич

24 Май 2018 | 17:43
0 коментара
Култура

Празнично шествие тръгна от градския площад на Петрич в посока паметник  „Народни будители”.

Портрет на светите Кирил и Методий, носен от ученици, духов оркестър, мажоретни формации, ученици, учители и граждани, оформиха представително дефиле по улиците на града. Изключително силна като идея, съдържание, символика и послания, беше музикално-поетичната композиция, която подготвиха и представиха ученици на Трето основно училище „Гоце Делчев”.

В приветственото си слово, кметът Димитър Бръчков, призова младите граждани на община Петрич, да бъдат сред първите в глобалния свят , които с гордост и самочувствие ще произнесат, че и „…ний сме дали нещо на света”.

„Нека пулсът на родната ни реч, бъде пазен и предаван в умовете и сърцата на нашите деца с любовта , която можем да имаме само към светиня”, се обърна към учителите кметът Димитър Бръчков. Цветя и венци в знак на почит към делото на всички просветители, културни дейци, общественици, положиха на паметник „Народни будители” представители на общински и държавни институции, неправителствени организации, обществени учреждения, училища и граждани.

За днешния най-български празник, в Петрич по покана на Общината, гостува и пътуващо читалище „Бащино огнище”, което представи на градския площад богата експозиция, свързана с борбите за освобождение на България.  

Нека всеки българин бъде горд с 24 май – Денят на писмеността и словото! Да ни е честит вовеки!!!

Добавете Вашия коментар

TOP