Вдигат нов параклис край Крупник

10 Ноември 2018 | 13:02
0 коментара
Общество

Свещеник отслужи водосвет и благослови началото на изграждането на нов храм в община Симитли.

Край село Крупник, в местността Дрене, на древно оброчище миряните от селището строят параклис. Отец Величко благослови богоугодното дело с водоосвещаване и поръсване на мястото и хората, които няма да жалят труд и средства за изграждането на параклиса.

Циментът, който да скрепи зехтина в основите на божия храм, наляха отец Величко, общинският кмет Апостол Апостолов и кметицата на село Крупник - Иванка Чакалска.  Светата обител ще носи името на свети Георги. За строежа на храма жителите на Крупник вече събират средства, безрезервна ще е подкрепата и на общинското ръководство. Всеки, който има воля, може да помогне.

Средства може да се преведат и по банков път. Набирателната сметка е на името на Живко Захариев - член на Инициативния комитет. Сметка: 02/0000000025169973, IBAN – BG09STSA93000025169973, BIC –STSABGSF, като основание за превода може да бъде изписано: дарение за параклис. Във всички магазини и други търговски обекти в Крупник има и кутии, които събират дарения за новия параклис.

Добавете Вашия коментар

TOP