ВАС потвърди: Румен Томов вече не е кмет на Благоевград

14 Април 2021 | 18:12
3 коментара
Общество

Кметът на община Благоевград – Румен Томов, пада от власт. Това стана ясно днес, след като Върховният административен съд потвърди решението на Административния съд в Благоевград.

Веднага след местните избори, на които Томов спечели кметския пост, започна съдебна битка за оставането му на поста. Това стана след сигнал от предишния кмет, че Томов не е заличил една от фирмите си и така е бил и търговец, и кмет по едно и също време.

Делото премина през няколко инстанции, а решението за отстраняването му беше временно замразено.

Днес обаче съдът е категоричен. Върховните магистрати оставиха в сила предишното решение, с което пълномощията на кмета са прекратени. Решението е окончателно. Така Благоевград го очакват нови избори. В срок от една седмица решението трябва да бъде изпратено на ОИК-Благоевград, след което президентът ще трябва да определи дата за изборите.

Дотогава общината ще е в ръцете на някой от заместник-кметовете.

Добавени коментари

Пурко публикува:
15 Април 2021 | 06:29
А дано най — после да се случи нормален човек, милеещ за града и неговите хора да стане кмет , а не като досегашните мизерници и крадци , които едно предприятие не доведоха и оставиха града без зеленина , паркинги , тоалетни и градинки !!! Застроиха всичко , и тротоарите дори в алчността си да напълнят джобовете ! Цървули нещастни и продажни — дано дойде Видовден за вас да си платите ...!!!
Анелия публикува:
14 Април 2021 | 19:23
Радвай се Благоевград! По слаб кмет този град не е имал!Трябваше да си тръгне по-рано, за да има надежда, но дано не сме започнали да копаем дъното...
Aнгел публикува:
14 Април 2021 | 18:23
УРАААААААААААААААА

Добавете Вашия коментар

TOP