Ваньо Танов: Митниците правят ревизия в "Лукойл Нефтохим"

02 Юни 2015 | 02:45
0 коментара
Общество
Ваньо Танов: Митниците правят ревизия в Лукойл Нефтохим

Агенция Митници са започнали ревизия в "Лукойл Нефтохим Бургас", съобщи шефът на митниците Ваньо Танов в интервю за Нова ТВ. Ревизията е започнала след като миналата седмица лаборатория, ръководена от бившия премиер Иван Костов, обяви, че "Лукойл" нанася щети на бюджета и на потребителите като декларира завишена цена на петрола, който внася. В отговор от "Лукойл" заплашиха лабораторията със съд.

По думите на Тонав ревизия трябва да направи и Националната агенция за приходите, а след това да бъде назначен одит, който да анализира резултатите от ревизионните производства на НАП и митниците в дружеството. Тогава ще се отхвърли или потвърди тезата на Иван Костов, каза Танов и допълни, че само с данни от митницата този анализ не може да бъде направен, както и само с данни от НАП.

Ваньо Танов даде интервюто за "Здравей, България" от граничен пункт „Капитан Андреево”, където е от няколко дни на проверка заради огромното струпване на тирове и съмненията, че това може да е свързано със съзнателно бавене от страна на митничарите заради уволненията там.

Той съобщи, че е назначен нов началник на митница Свиленградс - Юлиян Мирков, досегашен зам.-началник на Столичната митница.

В момента опашките от тирове на граничния пункт с Турция достигат едва половин километър, докато преди седмица бяха между 10 и 20 км от границата.

Ваньо Танов обясни трудното преминаване през граничния пункт с внедряването на нова система за проверки.

„Внедряваше се нова система, която изискваше първо време, настройка, която напълно автоматизира процесите по изтегляне теглото на автомобила – това става автоматично. Ако има претоварване, тя го изчислява. Отделно, има камери, които четат предния и заден номер на автомобила. Така че целият процес на вход по отношение на пътните такси, е абсолютно автоматизиран”, обсни Ваньо Танов.

Той се похвали, че приходите от пътни такси през първите 10 дни са нараснали 17 пъти, а сега са повече от 20 пъти.Източник:Нова ТВ

Добавете Вашия коментар

TOP