Ванга предрекла кладата в "Нотр Дам"

17 Април 2019 | 12:17
1 коментара
Любопитно

Турски медии гръмнаха след кошмара в Париж

Ванга предрече пожара на катедралата "Нотр Дам"! С тази новина редица турски медии гръмнаха броени часове след ужаса, който сполетя Париж и целия християнски свят - пожара в катедралата "Нотр Дам", който почти погуби църковната светиня.

За пророчеството на баба Ванга съобщи вчера пръв авторитетният турски вестник "Сабах", а новината бе подета от още медии в южната ни съседка.

"Българският Нострадамус" - пророчицата Ванга, е предсказала пожара в сърцето на Париж и изпепелената катедрала, твърдят изданията. Според турските медии баба Ванга вече е предрекла с точност друга световна трагедия - атентатите на 11 септември 2001 година в САЩ, когато паднаха кулите близнаци, както и пророчеството й, че Великобритания ще напусне Европейския съюз, или Брекзит.

Електронното издание на "Сабах" не съобщава нито откъде се е сдобило с информация за предсказанието, нито кога е направено то. Без да се позовава на източник, вестникът информира с авторитетен тон, че "85% от пророчествата на баба Ванга са се сбъднали". Въпреки че заглавието на материала гласи "Световноизвестната пророчица Баба Ванга беше предсказала и това", по-голямата част от материала е посветена на други нейни предсказания. На окачествената от "Сабах" като "Балкански Нострадамус" врачка се приписват пророчества за смъртта на принцеса Даяна и други отминали събития. Според турския вестник през 2019 г. освен пожара в "Нотр Дам" Ванга очаква "светът да заври в пълния смисъл на думата".

По-конкретно очакваните бедствия са смъртоносни вълни цунами в Азия и падане на метеор в Русия. За по-голяма достоверност "Сабах" припомня катастрофалното земетресение в Индонезия през 2004 г., когато последвалите вълни цунами убиват около 230 хиляди души. Авторите на статията не пропускат да отбележат, че и това бедствие е предречено предварително от Ванга. В настоящата година нищо хубаво не чака и Европа, която е заплашена от "икономически срив". 2019 г. ще донесе на Доналд Тръмп "потайна болест". Вследствие на заболяването силният човек в Белия дом ще претърпи мозъчна травма и ще оглушее. Какво ще стане с президентския пост във Вашингтон, в. "Сабах" не съобщава. По-нататък материалът се фокусира върху предсказания на петричката врачка, които трябва да се случат в по-далечно бъдеще. Към 2033 г. се очаква да се стопят ледените шапки и да се повиши нивото на океаните. Това не пречи едно десетилетие по-късно световната икономика да е "в много добро състояние". През същата 2043 г. мюсюлманите ще владеят Европа. Източникът на гореизброените пророчества също не е упоменат.

Въпреки че пророчеството на баба Ванга за съдбата на перлата на християнския свят - катедралата "Нотр Дам", обиколи и други световни медии, в България новината не бе позната на близките и приятелите на пророчицата.

От фондация "Ванга" обявиха пред "България Днес" тиражираната новина за пълна фалшификация.

"Не сме чували тук за пророчество, свързано с катедралата "Нотр Дам" в Париж. В последно време за баба Ванга и нейните пророчества се тиражираха толкова лъжи, толкова фалшиви новини се публикуваха. Аз я познавах, от първия ден, така да се каже, съм тук, но такова чудо - пожар в сърцето на християнството, не съм чувал", потресен бе пред "България Днес" директорът на фондация "Ванга" Иван Драмов.

Близкият до пророчицата е категоричен, че медиите нарочно спекулират с името на баба Ванга, за да трупат рейтинг сред лековерните читатели.

Всъщност баба Ванга е говорила пред свои последователи за енергията, която има катедралата "Нотр Дам", както и че в нея се съхранява духът на Светата Дева, но никога не е пророкувала, че пожар ще изпепели величествената катедрала.

Добавени коментари

Хайде пак! публикува:
17 Април 2019 | 16:43
Стига вече бе,глупаци! Къде какво стане:"Ванга това рече,Ванга това каза". Спрете се!Не подигайте кокалите на жената! Дори и да е казала-замълчете!Колкото Кольо Фичето е направил чешма до Нотр Дам.

Добавете Вашия коментар

TOP