Валери Симеонов: Спираме продажбата на лотарийни билети до седмица

07 Февруари 2020 | 11:52
0 коментара
Общество

"Българите да спрат да си купуват талони, защото спирането на продажбата им става след обнародването на закона за хазарта следващата седмица.“, каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов след приемане на промените в Закона за хазарта на второ четене, предаде Агенция Фокус“.

„Очакваме следващата седмица законът да бъде публикуван, което ще доведе до прекратяването и изземането на всички талони от местата, където се продават в момента, освен тези на спортния тотализатор“, уточни още Симеонов.

Той поясни, че печалби могат да бъдат получени по силата на общите правила на игрите, в които са участвали съответните участници.

„Променихме закона, тъй като решихме, че не е редно държавата да се меси в тези частно-правни отношения. Всички, които имат да получават награди, могат да предприемат съответните мерки, да си ги потърсят или да заведат дела, за да ги получат. Тъй като парите от тиражите са събрани, печалбите са базирани върху общите приходи от съответния тираж, така че всеки заинтересован има правно основание, има и пари, които са събрани, за да си получи той печалбата“, каза още Симеонов.

Добавете Вашия коментар

TOP