Валери Симеонов: Различията ни с "Атака" са непреодолими! Ще се явим самостоятелно на евровота!

14 Март 2019 | 07:54
0 коментара
Политика

НФСБ няма да участва на коалиционен съвет с единствена точка „евроизбори“ – партията се готви за самостоятелно явяване.

 

Това каза за дневния блок „Добър ден“ на Радио „Фокус“ лидерът на НФСБ и депутат от ПГ на „Обединени патриоти“ Валери Симеонов във връзка с предстоящия днес съвет на малката коалиция.

 

Той припомни, че партията му има непреодолими сериозни различия по външнополитически въпроси с ПП „Атака“, което прави невъзможно явяването им в трипартиен формат на евроизборите.

 

„Вече близо 2-3 месеца преговаряме с ВМРО да се явим в двупартиен формат на изборите. Сега изведнъж ВМРО приканват да се видим трите партии и да се явим в трипартиен формат. Всичко това според нас е един театър за пред медиите и нямаме намерение да ставаме участници в самодейни театрални постановки. Ако ВМРО имат желание да се явят заедно с нас, да заповядат за среща между ръководството на двете партии, както сме ги канили вече два пъти. Те нито отказват, нито се съгласяват, но не се явяват на такава среща. След като са се харесали с „Атака“, бих им пожелал успех. Но на такъв коалиционен съвет с единствена дневна точка евроизборите няма какво да говорим и няма да ходим въобще. Към настоящия момент с нашите партньори от коалицията сме готови да обсъждаме всякакви текущи актуални въпроси, които са в работен порядък, както и съгласуване на съвместни позиции – както е било досега. Но темата евроизбори е приключила. Няма да се явим на избори в коалиционен формат с ПП „Атака“ –ако ВМРО желаят, да заповядат за среща“, коментира Валери Симеонов и увери, че НФСБ не води преговори за явяване на евроизборите с други политически сили.

 

Симеонов уточни, че вече се предприемат действия за мобилизация на партийните структури с една цел – подготовка за самостоятелно явяване на вота за ЕП през месец май.

 

Няколко часа по-рано лидерът на "Атака" Волен Сидеров даде знак, че трите партии от Обединени патриоти може да се явят заедно на изборите за Европейски парламент. Според него нямало непреодолими пречки за това.

Симеонов обаче го опроверга.

Добавете Вашия коментар

TOP