Валентин Златев: Звездата на Марешки изгрява при финансовия министър Дянков

21 Ноември 2017 | 20:41
0 коментара
Общество

Фирми от асоциацията утре ще внесем жалба в КЗК, защото по информацията, с която разполагаме от двете фирми, с които се е занимавал с горива г-н Марешки, едната е на 1,8 млн. загуба, другата е на 13,3 млн. Това е чист класически дъмпинг. Това каза Валентин Златев, председател на Българската петролна и газова асоциация.

„Аз ще очаквам този път Комисията за защита на конкуренцията да се произнесе и да каже така е или не е така“, добави Златев. Той бе извикан от прокурор, както сам обясни от Специализирано звено за борба с корупцията на Софийска градска прокуратура по повод жалба от Веселин Марешки за изказано негово твърдение.

„На 28 септември в парламента при заседание на комисията за борба срещу контрабандата, сивата икономика и контрол на приходните агенции, в което съм казал, че над Веселин Марешки има разпънат политически чадър. Това беше темата за срещата“, обясни Златев. И днес каза, че никога не се е отказвал от думите си. „Нещо повече, цитирал ме е даже непълно в жалбата си. Аз винаги съм казвал, че първо Веселин Марешки не е проблем на Валентин Златев, нито на Лукойл, нито на петролната и газова асоциация, той е проблем на българската държава и българското общество“, заяви Валентин Златев. „Аз съм направил лично съждение, оценъчна оценка моя лична и не се отказвам от думите си. Да, втората част на това, което съм казал е, че има политически чадър над него“, посочи Валентин Златев.

„Звездата на г-н Марешки изгрява много странно 2011 – 2012 г. при финансовия министър Дянков. Аз не твърдя нищо, разбира се по този повод, но от този момент досега той няма нито една приключила финансова ревизия, няма нито една приключила проверка на митниците“, каза той. „В крайна сметка държавата е тази, която трябва да каже събира ли си всичките данъци, за да ги преразпределя през бюджета след това или на някои позволяват да получават непонятни отстъпки в случая“, заяви Златев. Според него големият въпрос е платил ли си е всички данъци г-н Марешки.

А на журналистическия въпрос дали важат и в момента предположенията му за политически чадър, той каза: След като няма приключили ревизии и след като никой в тази държава не иска да излезе и да каже, аз съм ръководител на НАП и този човек работи законно или незаконно, вие как мислите? /БГНЕС

 

Добавете Вашия коментар

TOP