Валентин Радев: Оставка?! Ако Борисов ми я поиска! Аз си мисля, че се справям!

22 Юни 2018 | 17:18
0 коментара
Общество

Вътрешният министър Валентин Радев намекна пред медиите, че е готов да подаде оставка, но ако загуби доверието на премиера Бойко Борисов и на лидера на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Но смятал, че се справя.

 

След като отговори на депутатски въпроси в пленарната зала, Радев бе притиснат от медиите в кулоарите на парламента.

Журналистите го попитаха готов ли е да поеме политическата отговорност за избягалия и все още незаловен затворник от Ловеч. "Да, винаги", отвърна Валентин Радев. Но веднага добави, че разчитал знаците на Бойко Борисов и Цветан Цветанов, и засега не виждал те двамата да показват недоволство от него.

„Слушам премиера Борисов, Цветан Цветанов и усещам техните знаци, и тези на обществото“, каза Радев.

 

Когато си тръгваше премиерът Бойко Борисов ме попита: „Хванахте ли го“ и аз му казах: „Гоним го“, разказа на журналистите МВР-шефът. Попитан според него обществото дали смята, че той се справя като вътрешен министър, Валентин Радев отвърна: „В едно семейство за изневярата разбира последен този, на който му е изневерено. Последен ще разбера дали се справям или не. Аз си мисля, че се справям”.

 

„Откъде добивам кураж - обиколих Плевен, Ловеч, Благоевград. Срещу мен седяха всички кметове. Питах ги: „кажете ми доволни ли сте от полицаите, не ми ги хвалете, искам забележки“. От всички съм чул подкрепа“, обясни вътрешният министър. „Опитвам се да внуша, че няма значение откъде идват забележките, да се вслушваме, дали в опозиция, бивш министър или служител, да внимаваме, сигурно правим грешка след грешка. Да слушаме и да се поправяме, това можем да направим“, продължи той.

 

"Всеки министър вероятно ще ви каже "да, какво, като подам оставка, няма да се решат проблемите". Не знам, може и да се решат, като ме сменят с някой по-добър. Тая преценка, дали се справя министър добре, или не, я прави този, който го е предложил - това е премиерът. Освен това премиерът е от тая система - той вижда дали се справям, или не", разприказва се пред журналистите министър Радев.

"Аз докладвам постоянно какво правим без да си разказвам мечтите. И знам какво съм направил и считам, че сме в правилната посока. Трябва ни време. Колко време - всеки иска, ако може , 4 години. Аз не знам колко време имаме отредено за тая работа правителството, но се стараем максимално", коментира МВР-шефът.

 

Радев предрече още, че ще има доста промени и очаква доста атаки срещу ръководството на МВР. "Аз казах в началото - не съм революционер, опитваме се да го направим бавно и внимателно, и по правилата. Дано правим правилни неща и тези, които ни оценяват, да кажат".

По време на вота на недоверие щял да си каже аргументите. Ще чуете и на опозицията, ако те са прави - сигурно правителството ще падне, каза без опасение в гласа той. Ако не са прави - продължаваме, добави министърът.

 

Източници "Фокус", "Канал 3"

Добавете Вашия коментар

TOP