Валентин Радев на въпрос за писмото на командосите: Аз започвам да чета в тоя сигнал едва ли не политически подтекст

01 Декември 2017 | 00:18
0 коментара
Общество

Аз започвам да чета в тоя сигнал едва ли не политически подтекст, защото има други начини да бъде решено. Това каза вътрешният министър Валентин Радев на въпрос за писмото на командоси от Специализирания отряд за борба с тероризма.

Валентин Радев изрази „леко недоволство“, че не е бил сезиран предварително, за да вземе мерки, „а правят друго, но така са решили“. На уточнението дали в бунта на част от баретите съзира политически подтекст, той каза: Започвам и това да си мисля, но чакам проверката. Министърът обърна внимание и на адресатите. „Те от кого чакат, да задам аз въпроса така, от кого чакат решение? Политическо решение ли чакат или професионално? Ако чакат професионално да се обърнат към професионалното ръководство, те не са го направили, каза вътрешният министър.

Припомняме, че преди дни стана ясно безпрецедентно действие на командоси от Специализирания отряд за борба с тероризма.

27 от тях изпратиха отворено писмо до вътрешния министър, парламента и други институции, в което твърдят, че отрядът се ръководи непрофесионално като се нарушават основни принципи на работата в МВР. Тогава още стана ясно, че министерството прави вътрешна проверка по данните в писмото. В него се настоява проверката да обхване организацията на работа на отряда, професионалното ръководство, включително кадровата политика и провеждането на конкурси. Командосите са недоволни от създаването на атмосфера на недоверие между служителите в отряда и опити за саморазправа в отряда. По разпореждане на вътрешния министър Валентин Радев е разпоредена е пълна и задълбочена проверка в Специализирания отряд за борба с тероризма. /БГНЕС
 

Добавете Вашия коментар

TOP