Валежите спират, остава облачно и хладно време

22 Април 2020 | 07:10
0 коментара
Общество

От север облачността ще се разкъсва и днес през деня над по-голямата част от страната временно ще намалява; значителна ще се задържи до обяд над много райони в Южна България. Минимални температури - предимно между 1 и 6°, максимални - между 13 и 18°, малко по-ниски по Черноморието.

По Черноморието облачността ще бъде променлива. Ще духа умерен изток-североизточен вятър. Максималните температури ще са между 11 и 13°. Температурата на морската вода е 12-13°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините от север облачността ще се разкъсва; значителна ще се задържи над планинските масиви в Югозападна България и там сутринта все още ще превалява слаб сняг.

Вятърът ще бъде предимно умерен, от изток-североизток. Максимална температура на надморска височина 1200 метра - около 5°, на 2000 метра - минус 1°.

В четвъртък и петък ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността, по-значителни след обяд. Вятърът ще е слаб от изток. Температурите ще се повишат още малко и минималните в по-голямата част от страната ще са между 1 и 6°, а максималните - между 15 и 20°.

В късните часове на събота и в неделя над страната ще премине студен атмосферен фронт. Очакват ни и слаби валежи с гръмотевици на изолирани места.

Температурите ще останат в диапазона 5-10° сутрин и над 20° следобед. По линията на фронта в неделя ще е ветровито. Особено силни пориви на вятъра се очакват в Стара планина, Предбалкана и Дунавската равнина. 

Добавете Вашия коментар

TOP