Валежите продължават с нова сила в цялата страна

20 Ноември 2018 | 07:39
0 коментара
Общество

 Сутринта от запад ще започнат валежи от дъжд, които до края на деня ще обхванат по-голямата част от страната, а в северозападните райони, където ще е по-студено, валежите ще са предимно от сняг, който по-късно през деня ще преминава в дъжд.

Преди обяд на отделни места в котловините на Западна България и в Дунавската равнина видимостта ще е намалена. Ще духа слаб до умерен вятър от изток и югоизток. Максималните температури ще са от 1-2° на места в Северозападна България, до 10-12° в крайните югозападни райони и по Южното Черноморие. Това показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН). 

Атмосферното налягане ще се повиши, но ще остане малко по-ниско от средното за месеца. На места там ще има и поледици.

Над планините ще бъде облачно с валежи от дъжд, над 2000 метра преминаващи в сняг. Ще духа умерен и силен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще около 7°, на 2000 метра – около 1°.

В Благоевград максималната температура днес ще бъде 11°, а минималната 2°, в Банско 9°/5°, Симитли 14°/6°, Гоце Делчев 11°/7°, Сандански и Петрич 12°/5°.

Добавете Вашия коментар

TOP