Важно за родителите! Стартира приемът на първокласници в Благоевград!

12 Април 2018 | 19:45
0 коментара
Общество

От 31 май стартира приемът на документи за записване в първи клас в училищата на територията на Благоевград. 10-те училища в града, които приемат първолаци тази година ще разкрият 29 паралелки.

Най-много паралелки първокласници ще има в Второ и Шесто СОУ – по три. По две ще има в Четвърто ОУ “Димчо Дебелянов”, Пето  СОУ “Георги Измирлиев” и СУИЧЕ “Свети Климент Охридски”. Максималната пълняемост на паралелка ще бъде 22 деца, което означава, че първолаците тази есен ще са 638.

От тази година школата в града са районирани. Приемът се осъществява с нови правила, касаещи близостта на детето до учебното заведение. Това обаче не притеснява ръководствата на Трето ОУ и Седмо СУ “Кузман Шапкарев”. Те остават най-голямото основно и най-голямото средно училище в областта. Директорът на Седмо СУ Лилия Стоянова обяви лаконично, че школото може да приеме  110 деца, ни повече, ни по-малко.

Припомняме, че до последния работен ден на миналия месец школата трябваше да утвърдят план-приемите си, а до 10 април да ги изпратят до Община Благоевград и Регионалното управление по образованието в Благоевград.

Добавете Вашия коментар

TOP