Важно: Свирепи наказания за шофьорите нарушители в Гърция

04 Март 2020 | 17:41
0 коментара
Общество

В гръцкото министерство на транспорта се преразглежда размерът на глобите за конкретни нарушения на правилата за движение по магистралите и начина, по който те се събират, пише newsbg.eu, позовавайки се на в. „Катимерини“.

В конкретен случай става дума за шофиране под въздействието на алкохол, като министерството обмисля освен временно да отнеме свидетелството за управление на нарушител, и увеличение на глобата за това конкретно нарушение, което днес възлиза на 700 евро и е максималната парична санкция.

 

Властите разглеждат допълнително по-строги наказания за инциденти с катастрофи и бягство от местопроизшествието, тъй като министерството вярва, че повечето нарушители се отървават леко. В момента нарушителите са изправени пред шестмесечна присъда в затвора, за отърваването от която трябва да платят.

Министерството също търси начини да гарантира, че тези глоби действително се плащат и обмисля по-строги начини за събиране на глоби от нарушителите.

Например, ако глобата не бъде платена в рамките на период от два до три месеца, тя ще бъде включена в данъчната форма на нарушителя.

За да стимулира нарушителите да плащат глобите си, министерството обмисля отново да въведе отстъпка, ако плащането бъде направено в 10-дневен срок.

На годишна база в Гърция се издават глоби за над 140 млн. евро, но в бюджета влизат едва 40 млн. евро.

Добавете Вашия коментар

TOP