Важна крачка към влизане на Таекуон-До ITF в олимпийското семейство

07 Юли 2015 | 16:58
0 коментара
Спорт
Важна крачка към влизане на Таекуон-До ITF в олимпийското семейство

На среща в централата на МОК в Лозана относно бъдещето на Таекуон-До ITF в световен мащаб и влизането в олимпийското движение бяха изслушани президентът на Международната федерация по Таекуон-До ITF – Проф. д-р Чанг Унг, Професор Ким Сунг Хван – генерален секретар на ITF и Майстор Марио Богданов – член на борда на директорите на ITF и шеф на Българската федерация Таекуон-До ITF.

Лично спортният директор на МОК Кит МакКонъл прие делегацията, а по време на срещата бяха обсъдени бъдещите отношения между двете международни централи развиващи Таекуон-До – WTF и ITF под егидата на МОК в лицето на президента Томаш Бах.

Кит МакКонъл сподели, че преговорите между двете централи относно техническите аспекти за  участието на ITF на олимпийските игри в Токио 2020 г., трябва да приключат най-късно през месец май 2017 г.

Той изрази мнение, че двете централи имат вече подписан „Договор за сътрудничество и припознаване” и трябва да направят следващата крачка. Такава среща между президентите на WTF и ITF, според проф. д-р Чанг Унг ще бъде организирана в най-скоро време. Също така бе отбелязано, че участието на демонстративен отбор от ITF по време на откриването на световното  първенство по WTF в Челябинск, Русия е голяма крачка напред в отношението между двете международни федерации.

„Изключително ползотворна среща. Хората, които отидохме до централата на МОК в Лозана бяхме изслушани лично от спортния директор Кит МакКонъл и според мен правим още една сериозна крачка към влизането в олимпийското семейство на Таекуон-До ITF. Предстоят нови разговори, както с хората от централата, така и с колегите от WTF, за да успеем с намеренията си. Правим всичко това организирано и планирано и срещаме разбиране и подкрепа от МОК, което е от много важно значение за нашия спорт”, сподели след края на срещата Марио Богданов, който е президент на родната федерация Таекуон-До ITF.

Друг интересен факт е, че МОК спира финансирането на „Спорт Акорд” и ще търси преструктуриране на тази организация като междинно звено между МОК и съответните международни спортни федерации. Кит МакКонъл беше категоричен, че тази организация е изчерпала своя капацитет и занапред няма да има посредник между МОК и международните спортни федерации . Тоест, контактите ще бъдат директно с Международния олимпийски комитет.

E79 News

Добавете Вашия коментар

TOP