В Световният ден на думата - Благодаря! Депутатът от БСП в Благоевград Н. Бошкилов: "Благодаря за хубавите и лошите моменти, благодаря за грешките и уроците"

11 Януари 2018 | 15:59
0 коментара
Общество

„Не е срамно да благодарим, нека го направим поне веднъж”, каза в Международния ден на думата „благодаря” – 11 януари, народният представител от БСП в Благоевград, Николай Бошкилов.

Той е категоричен, че не е нужен повод за произнасянето на думата

„Когато благодарим на някого, най-важното е да го правим искрено и от сърце, защото когато самите ние чуем „благодаря“ след услуга или добро дело, това автоматично ни кара да се чувстваме по-добре. За мен думите, с които изказваме благодарност, имат магически свойства – с тяхна помощ хората си доставяме радост един на друг, показваме внимание и разменяме положителни емоции – нещо, без което животът ни би бил мрачен”, каза още депутатът.

"Аз самият често благодаря, тъй като съм заобиколен от хора, които наистина заслужават да чуват тази дума непрекъснато. В личен план ежедневно благодаря на съпругата си, която е неотлъчно до мен, винаги и за всичко, благодаря на децата си за това, че ме подкрепят и разбират въпреки честите ми ангажименти в професионален план извън дома, благодаря на родителите си за това, че са ме оформили като човека, който съм днес. И не на последно място всеки ден благодаря на Бог за това, че аз, семейството ми, моите приятели, близки и роднини сме живи и здрави. Благодаря за хубавите и лошите моменти, благодаря за грешките и уроците и за всичко, което ми дава сила да продължа напред”, категоричен е още Николай Бошкилов.

Експерти психолози пък върдят, че за някои хора тази дума е вълшебна и не трябва да бъде забравяна.

Важно е думите на благодарност да се изговарят от сърце, съветват специалистите.

Добавете Вашия коментар

TOP