В Сенокос опънаха дълги трапези

14 Юли 2018 | 19:43
0 коментара
Общество

Жители и гости на община Симитли усетиха магическата сила на вековния бор край Сенокос.

Днес, дни преди празника, в който православната църква отбелязва Света Марина, бе отслужен тържествен водосвет. Специално за празника местните сложиха дълги трапези, които да съберат всички желаещи да се докоснат до причудливото място.

В полите на връх Пирин, при вековния бор, на малкия параклис, носещ името на Света Марина, се изкачиха десетки, които вярват в разказите за мястото и за това, че допреш ли се до бора – той пречиства и изцелява.

Отец Яне отслужи празнична литургия, поръси за здраве всички и благослови присъстващите. Няколко казана курбан бяха осветени и раздадени на гостите. Кметът Апостол Апостолов също запали свещ за здраве заедно с кметовете на Ракитна, Градево, Черниче, Полето и Мечкул.

Поздрав за кметския наместник Теменужка Китанова от всички кметове по повод нейния рожден ден огласи Пирин. Гости имаше от цялата област и много близки населени места. За поредна година хора от някогашното село Сенокос, сега Новоселяне, Бобовдолско, бяха добре дошли да отбележат светицата на магическото място.

Добавете Вашия коментар

TOP