В петричкото село Кърналово днес бе осветен православен 10- метров кръст ( ВИДЕО)

18 Ноември 2018 | 17:30
0 коментара
Общество

В село Кърналово днес бе осветен православен 10-метров кръст. Символът на православната християнска вяра е изграден с помощта на община Петрич и дарители. Това са местните жители кметът Стоян Бойчев, Иван Тодоров, Мирослав Попов, Пантелей Корчев, Олег Велев и Красимир Тасев. Кръстът нощем ще бъде осветен. Свещеници от селото отслужиха света литургия за здраве и благоденствие.

Кметът на селото Стоян Бойчев пожела здраве и късмет на всички присъстващи, а на всички жители на селото да бъдат единни и да са обединени във всички свои начинания.

Главният инженер на община Петрич Николай Попов, който е и родом от Кърналово, като представител на общинска администрация, поздрави присъстващите на събитието от името на кмета на община Петрич, господин Димитър Бръчков.

За доброто настроение на всички присъстващи и да се отбележи значимото събитие бе изнесена музикална програма от женската фолклорна група към читалището в селото, а от трапезата всички си хапнаха вкусни погачи и баници, направени лично за празника от местните домакини, които с радост споделяха, че се гордеят с православния 10-метров кръст и се надяват той да им помага, а Бог да ги пази и закриля.

Добавете Вашия коментар

TOP