В НАП са си раздали над 150 милиона „бонуси“ по време на източването на милиардите ДДС

12 Април 2018 | 22:37
0 коментара
Общество

 ДДСгейт разкрива още подробности за дейността на НАП и най-големият грабеж в новата ни история. Оказва се, че докато от бюджета са източвани милиарди, в НАП са си раздавали стотици милиони лева бонуси.

 

Припомняме ви, че гражданско сдружение БОЕЦ наскоро  изнесе скандалният факт, че от 2000 година досега над 16 млрд. лв. ДДС не е събрано и то по  установени ревизионни актове.

От организацията съобщиха: Става ясно още, че схемите за източване на ДДС рязко набират сила след идването на ГЕРБ на власт, като не са спирали по време на всички управления за последните 20 години! Рекордни са годините 2011, 2012., като за 2011г. сумата на несъбраното и отписано ДДС е в размер на над 1.1 МИЛИАРДА ЛЕВА! През същата тази година ГЕРБ откраднаха резерва на Здравната каса – над един и половина милиарда, за да покрият дупката в бюджета от източеното ДДС! От разследванията на Биволъ и други медии, както и от материалите и сигналите на БОЕЦ се разбра, че с източване на ДДС и прехвърлянето на фирми със задължения на малоимотни лица са се занимавали дори депутати и други приближени до ГЕРБ и управляващите партии.

 

От таблицата предоставена ни от Галя Димитрова – изпълнителен директор на НАП, разбираме какви са сумите на несъбираемото ДДС по години установени с влезли в сила ревизионни актове на НАП. Видно е, че най-голям е размера на източеното ДДС през 2011г. и 2012г. , сумарно почти ДВА МИЛИАРДА ЛЕВА и то по време на финансова криза, замразени доходи и социални плащания, докарали българите до отчаяние, мизерия и бунтове довели до оставката на правителството на Борисов през 2013г.

 

В същото това време в НАП са си раздали над 150 МИЛИОНА ЛЕВА бонуси и ДМС (допълнителни материални стимули)! В материал от април 2013г. вестник СЕГА публикиват информация получена по ЗДОИ от която разбираме , че само за 2011г. в НАП са си раздали над 42 МИЛИОНА бонуси, а за трите години управление на ГЕРБ по време на Буда 1, в НАП са раздадени над 150 МИЛИОНА ЛЕВА БОНУСИ! Колкото повече ДДС се краде, толкова началниците са по-доволни и награждават слугите си! Явно управляващата ни мафия е намерила начина да си осигури „слепотата“ на НАП за измамните схеми за източване на ДДС и бюджета! В министерството на финансите следват същата схема! И там по същото време са раздадени десетки милиони за ДМС (допълнително материално стимулиране!

 

„Помним как през всичките тези години Дянков, Цветанов и Борисов ни убеждаваха, че трябва да затягаме коланите, че пицата е постна и пари в държавата няма. Оказва се, че в същото време милиарди са източени през ДДС схемите, а стотици милиони са раздадени за бонуси! БОЕЦ вече внесохме сигнали в прокуратурата и ЕК срещу Борисов, Горанов, Дянков и всички финансови министри, премиери и шефове на НАП след 2000г. И продължаваме! Очаквайте следващите ни действия и разкрития. Мафията трябва да разобличена и изрината от управлението и то по начин, така че никога повече да не се връщат във властта! И да платят за престъпленията си. Справедливост и възмездие за съсипията  и ограбването на държавата”, се казва в позиция на БОЕЦ. 

 

източник: Фрогнюз 

източник:Фрогнюз

 

Добавете Вашия коментар

TOP