В Международния ден на учителя! Благоевградчани си спомнят с любов за първия си учител

05 Октомври 2017 | 15:22
0 коментара
Култура

Благоевградчани не са забравили първия си учител, те си спомнят за него с много любов и възхищение, показа анкетно проучване на Pirinsko.com. в днешният международен ден на учителя.

Пред репортер на медията ни, голяма част от жителите в областния център на Пиринско признаха, че не биха могли да забравят първия си учител, както и първата буква написана от тях с негова помощ.

„Първия учител е като първото дете. Помниш го цял живот.  Така както се помнят най – ключовите моменти от живота, така, не се забравя и първия учител. Първото А и Б, първото добре дошли в училище”.

Това прочувствено коментира Веселка Тодорова от Благоевград и допълни, че и днес, когато се сеща за първия си учител в първи клас, сърцето и прелива от любов.

„Бях първокласничка по така нареченото тоталитарно време. Спомням си, че майка ми, която вече не е сред нас ме бе облекла с плисирана пола и бяла ризка, а на косата ми бе вързала две големи бели панделки.В ръката си притеснено държах букет от бели хризантеми, които по предварителна инструкция от мама трябваше да поднеса на другарката Мария Петрова, в Трето ОУ „Димитър Талев” на Благоевград. Когато застанах пред нея, тя ме погледна кротко и мило и в този миг всичките ми притеснения изчезнаха.Този спомен ще го помня за цял живот”, просълзена каза Веселка Тодорова.   

Румяна Георгиева пък заяви, че въобще не искала да става ученичка, тъй като много обичала игрите с децата, но не и да пише домашни и чете.

„ Това обаче бързо се промени още в първи клас. Бях записана да уча при много добра учителка, г-жа Георгиева, която за съжаление почина преди няколко години. Тя толкова увлекателно преподаваше уроците, че ми се случваше да не ми се ще учебните часове да свършат”, каза Румяна Георгиева. 

Добавете Вашия коментар

TOP