В каква поза трябва да спите ако страдате от някой от тези здравословни проблеми

22 Януари 2019 | 21:47
0 коментара
Любопитно

Всеки човек има любимо място за спане. Някои хора предпочитат да спят по гръб, други - настрани, трети - по корем. Каквато и да е позата, сънят е необходим за почивката на човек. Но как да спим през нощта, ако ви преследва постоянна болка?

По-долу е даден списък на оптималните пози за сън, в зависимост от здравословните проблеми.

Болки в гърба

Препоръчително е възглавницата да се държи на нивото на долната част на гърба, за да се избегне натиск върху гръбначния стълб. Някои хора с хронична болка в гърба, държат възглавница между коленете си и спят на една страна. Важно е гръбнакът да е в естествено положение и да бъде подложен на минимално налягане.

Болка в рамото

В този случай е по-добре да спите по корем или по гръб, за да не натискате болезненото място. Ако сте свикнали да спите на една страна, не лягайте на болезненото място.

Главоболие

Ако страдате от постоянни главоболия, опитайте се да спите така че да не нарушите притока на кръв към главата. Най-добре е да спите настрани или назад, така че кръвта да циркулира равномерно по всички части на тялото.

Киселини в стомаха

Учените твърдят, че спането от лявата страна ще спомогне за облекчаване на симптомите на киселини. Можете също така да поддържате горната част на тялото си вдигната с висока възглавница.

Болка в шията

При хронична болка в областта на шията трябва да се избягват високи и твърди възглавници. Ако спите настрани, дръжте гръбнака си прав и използвайте само меки възглавници.

Простуда

Важно е да държите главата си над нивото на тялото. Идеално в този случай е да бъдете на висока възглавница. По-добре е, ако стаята е тъмна и хладна. Ако имате настинка, избягвайте кофеина преди лягане./ Zdrave.to

Добавете Вашия коментар

TOP