В Банско ремонтират улици, засаждат нови дървета

27 Юли 2020 | 17:37
3 коментара
Бизнес

Строително-ремонтни дейности на уличната мрежа се извършват в град Банско. Улиците "България" (в участъка от кръстовището на ул."Цар Симеон" до кръстовището на ул."Патриарх Евтимий"(Път II-19) и "Цар Симеон" (в участъка от кръстовището на ул."България" до кръстовището на ул."Патриарх Евтимий"(Път II-19) са в ремонт.

В ремонтирания участък на ул."България" ще бъдат премахнати 14 дървета ясен и една липа, а на тяхно място ще бъде засаден кълбовиден явор. Това се налага, тъй като  съществуващите дървета са преминали кулминацията си на развитие. А видът кълбовиден явор е подходящ за градско озеленяване, притежава красива корона, има здрава дървесина, не предизвиква алергии и не привлича насекоми. 

На улиците, където се извършват строително-ремонтните дейности, се препоръчва пешеходците и превозните средства да преминават с особено внимание, тъй като на места има стеснени участъци, затрудняващи движението.

Добавени коментари

Къщи за тъщи публикува:
28 Юли 2020 | 20:50
Ако имаше закони и правила, дали щеше да е там тази джунгла...просто банскалии ги е страх...тези дето живеят в къщите в улицата до парка и те ли са се прецакали, защото няма институция и защото има някой, който върти бизнес и печели пари на гърба на спокойствието им...няма как това да продължава...
Банскалия публикува:
28 Юли 2020 | 16:17
Това на Цар Симеон е бившият селскостопански двор а днес промешлена зона и така е от 50г. Така че в промишлената зона има шум от машини е нормално нещо. А че някои хора застроиха промишлените зони и вие си купихте апартаменти там си е ваш проблем. Нека ви е честито сега !!!!
house публикува:
28 Юли 2020 | 15:28
Кога най-сетне ще премахнете цеха за дървени къщи на ул. Цар Симеон - 24 часа денонощието, събота и неделя, рев на моторни резачки, без да се спазват никакви правила и да се помисли за живеещите в района, които все пак плащат някакви данъци!!! Докога ще търпим това. Който мисли, че не създават неудобство да ги премести в който си избере край на града и там да бичат на воля!!! Даже може да бъдат разположени пред палата на Икономовия или някой друг градоначалник в момента...да видят за какво става дума...не може в жилище район да се вдига шум непрекъснато...за това ли ще се прави и градския парк, за да се навяват трици от трупите и да се замърсява района! Защо мълчите и си затваряте очите пред проблема?!

Добавете Вашия коментар

TOP