Уволниха гл. архитект на Благоевград Васил Тинчев заради приятелството му със съветника А. Тодоров и казуса „Бачиново“

07 Февруари 2019 | 08:36
3 коментара
Общество

Главният архитект на община Благоевград Васил Тинчев е уволнен. Заповедта му е връчена в края на работния ден. Това провокира веднага коментари, че той е първата жертва на стартиращи политически репресии в общинска администация в годината на избори.

Главата му бе взета заради приятелството му с общинския съветник бизнесмена Андон Тодоров, който от месеци е в открита опозиция на кмета Атанас Камбитов. Вероятно везните в полза на налагане на най-тежкото дисциплинарно наказание на специалиста са се наклонили и заради категоричната позиция на арх. Тинчев, че парк Бачиново не бива да се застроява и свързания с темата отказ на местния парламент да продаде общинската част от съсобствен имот на собственика на „Гъбата“ Иван Давидков- Яйцето, приятел и бивш съдружник на кмета Камбитов .

Официалната версия за уволнението на главния архитект на Благоевград,  който за 6,5 г. в администрацията на Камбитов няма нито едно, дори и най-дребно наказание, е жалба от благоевградчанина Райко Зашев, съученик на кмета Ат. Камбитов. В сигнала си Зашев уличава В. Тинчев, че е издал строително разрешение на сграда до съседен негов имот в центъра на Благоевград, без да са уведомени за това заинтересованите страни. В жалбата си той  заявил, че гл. архитект му отказал достъп до строителните книжа и издаденото строително разрешение с мотив за липса на правен интерес.

Заради липсата на каквито и да е дисциплинарни наказания, наложени до  момента на гл. Арг. „Тинчев, в общината бе свикан дисциплинарен съвет начело със секретаря на общината София Янчева. Според Закона за държавния служител ролята на този съвет е да подпомогне наказващия орган при налагане на най-тежките наказания – “понижение в по-долен ранг за срок от 6 месеца до 1 година” и “уволнение”. Въпреки категоричната и убедителна аргументация на арх. Тинчев по всички точки, по които е трябвало да дава обяснения и липсата на логика специалист от неговия ранг да изхвърчи от поста заради частен случай, който не засяга обществен интерес и по който няма съдебно решение, говори за тенденциозност и преднамереност при налагане на наказанието.Струма

Добавени коментари

Общината публикува:
07 Февруари 2019 | 10:04
А тази Янчева, кога ще я пенсионират? От БСП та в ГЕРБ. Така се прави кариера.
Честито публикува:
07 Февруари 2019 | 09:27
Опаааааа става интересно. Малкия мук изяде дървото.
??? публикува:
07 Февруари 2019 | 08:54
ПА НАЛИ И КАМБАТА БЕШЕ ПРИЯТЕЛ С БАЛИТО? ЗАЕДНО СИ СТРОЯХА И КРАДЯХА И ТИНЧЕВ ГО ОТНЕСЕ!БРАВО БЕ ЗАРЯ,НАПРАВО СТАВАШ СМЕШЕН!

Добавете Вашия коментар

TOP