Утре! Премиерът Бойко Борисов реже лентата на новите 6 км от магистрала Струма

22 Май 2019 | 17:34
4 коментара
Бизнес

Посрещаме Бойко Борисов край Благоевград, министър – председателят пристига в 10:30 при кръговото на полигона. Ще пътува, от София до тук, само по магистрала.

Премиерът ще пререже лентата на новите 6 км от магистрала Струма.

Движението ще бъде пуснато по-рано от предвиденото. Целта е да се облекчат пътуващите към Гърция при предстоящите почивните дни и активния летен сезон.

Дължината на отсечката е около 6.5 км. Чрез нея ще се избягва влизането в Благоевград и създаването на тапи  в градските кръстовища, което ще спести време на пътуващите и ще разтовари града от сериозен трафик.

Също така са преместени  и археологическите находки, които бяха разкрити по трасето на магистралата край село Покровник.

1,2 млн.лв е сумата по преместване и теренна консервация на археологическите ценности, както и изграждането на подпорна стена за отделянето им от трасето на автомагистралата.

На следващ етап, извън компетенциите на АПИ, ще бъде изработването на интегрирана консервация на археологическия парк и проект за цялостното му експониране и социализация. 

Добавени коментари

христо публикува:
23 Май 2019 | 06:53
Точно така на всеки километар по лента и всяка година по километар с тези темпове.
ГЕОРГИЕВА публикува:
22 Май 2019 | 23:38
Предлагаме на всеки километър по лента!
Гошо публикува:
22 Май 2019 | 22:42
Сигурно ще мине и през Банско да открие на кмета къщата
4ovek публикува:
22 Май 2019 | 20:37
Голема реклама,ама и той е човек,тъй че ше плати,и не той,а тези които са наследниците му,които и да са те,а дано да е жив да види как плащат.

Добавете Вашия коментар

TOP