Условна присъда за Дарин Даринов, който преби с бухалка ромският лихвар Павел Михайлов

22 Септември 2017 | 22:07
0 коментара
Общество

29-годишният благоевградчанин Дарин Даринов, който преби в леглото роднини с бухалка, сключи сделка с прокуратурата. Той се призна за виновен за екшъна, който се разиграл на 1 юли на ул. „Околчица“, срещу Помощното училище в Благоевград. Той нахлул в дома на чичо си Павел Михайлов в 5 часа сутринта и започнал да го налага директно в леглото с дървената бухалка. Не пожалил и леля си Силвия, която получила удар през ръката в опита да защити мъжа си. Виковете на жената били чути от 30-годишния й син Данаил, който се втурнал на помощ на родителите си, но и той бил цапардосан с дървото през главата.

Биячът Дарин бе арестуван, а тримата му роднини приети в благоевградската болница. Най-тежко пострадал беше 49-годишният Павел Михайлов, който бе откаран в критично състояние със счупен череп в „Пирогов“. Съпругата му Силвия се отърва със счупена ръка, а синът им Данаил с по-леки наранявания.
Часове преди това ромската фамилия чествала именния ден на Павел Михайлов в село Делвино, където под въздействие на алкохола двамата братовчеди Данаил и Дарин се скарали и сбили. Конфликтът бил потушен, но след няколко часа Дарин решил да си отмъсти, грабнал бухалка и нахълтал в съседната къща на роднините си. Непосредствено след екшъна последвала вендета в дома на Дарин – баща му бил набит, а мебелите потрошени от близки на семейство Михайлови.

29-годишният благоевградчанин бе оставен в ареста с мярка „задържане под стража“ от съда и обвинен за 3 престъпления – причиняване на тежка телесна повреда на Павел Михайлов, средна телесна на Силвия Михайлова и влизане въоръжен в чужд дом през нощта.
Дарин Даринов изрази съжаление за случилото се веднага след инцидента и след като изкара 2 месеца зад решетките, поиска споразумение с прокуратурата. Тъй като е неосъждан, за трите престъпления, в които е обвинен, ще изтърпи наказание от 3 години условно с 5-годишен изпитателен срок. Споразумението е внесено в Районен съд – Благоевград и предстои да бъде разгледано.
В резултат на тежката черепно-мозъчна травма Павел Михайлов е започнал да получава епилептични припадъци. Семейството му минава за едно от заможните в ромската махала. През последните години изкарвали доходите си от гурбет в Италия.

В миналото Павел Михайлов беше един от близките хора на някогашния „син“ ромски кмет Васко Радев. Двамата бяха най-търсените ромски лидери от политиците на избори, тъй като думата им се чуваше. През есента на 2013 г. бяха запалени колите на Павел и брат му Данаил – ауди и ситроен, които изгоряха напълно. Една от версиите за палежа беше отмъщение заради пари, но извършителите не бяха открити.

Добавете Вашия коментар

TOP