Условна присъда и 6 месеца без книжка за разложанин, заловен да шофира с 1.2 промила

12 Ноември 2017 | 07:43
0 коментара
Криминално

На 3 месеца условно с тригодишен изпитателен срок беше осъден 38-годишният Славчо Апостолов от Разлог заради шофиране в нетрезво състояние. Мъжът бе лишен и от право да управлява моторно превозно средство за срок от шест месеца.

Нарушителят отърва кумулативно предвиденото по закон наказание „глоба“ заради признаване на вината и решаване на делото чрез споразумение между страните. При определяне на наказанието му съдът взе предвид изразеното съжаление за стореното, съдействието на органите на реда за бързо приключване на наказателното производство и социалното положение на подсъдимия. Апостолов бе осъден да заплати сторените разноски за експертизи в размер на 45 лева.

Славчо Апостолов бе подведен под наказателна отговорност, след като бе заловен от органите на реда да шофира с 1.30 промила алкохол. Управляваният от него лек автомобил „Фолксваген Голф” е спрян за проверка на улица „Опълченска“ в Разлог. В хода на проверката служителите на реда усетили, че водачът лъха на алкохол и при направения му тест с дрегер устройството показало  положителни стойности.

Срещу него е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс – за шофиране с концентрация на алкохол в кръвта над 1.2 на хиляда.

Добавете Вашия коментар

TOP