Усложнена пътна обстановка в страната

16 Декември 2018 | 15:03
0 коментара
Общество

Пътна полиция отправя апел към водачите да не предприемат пътуване, ако не е крайно наложително, заради обилния снеговалеж.
 
Усложнена е пътната обстановка в страната, силен снеговалеж има в Кюстендил, Пазарджик, София, както и в района на проход "Предел", Юндола, Попови ливади, Сатовча и Добринище (обл. Благоевград); Враца и Леденика (обл. Враца); Ловеч, Троян, Ябланица, Априлци, Шипково, "Троянски" проход (обл. Ловеч); Берковица (обл. Монтана), Видин, прохода "Шипка".

Това съобщиха от МВР по информация към 13:30 часа на ГД "Национална полиция".

На места има закъсали товарни автомобили. Създадена е организация за изтеглянето им, така че да не пречат и да затрудняват движението.
 
За снегопочистване, временно е ограничено движението на МПС над 12 т по посока: АМ "Струма" от пътен възел "Бобошево" в посока София; АМ "Люлин" в посока изход София - водачите изчакват на място от 5-ти км при пътен възел. "Мало Бучино"; път Кюстендил - ГКПП "Гюешево"; път ГКПП "Калотина" - Сливница.
 
Поради катастрофирал товарен камион, временно е ограничено движението в изпреварващата лента при км 221 на АМ "Тракия" и то се осъществява в активната лента.

Обилен сняг вали и в района на автомагистрала "Хемус", там видимостта е намалена и заради падналата мъгла.
 
Временно се ограничава движението по пътя Видин-Монтана по околовръстния път на Монтана при км 10+590 поради изтеглянето на аварирал товарен камион. Водачите изчакват на място.

Шофьорите, на които днес им предстои пътуване, е необходимо да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия. АПИ апелира шофьорите, на които днес не им се налага спешно пътуване в Северозападна България да се въздържат от пътуване. Водачите на тежкотоварни превозни средства и на леки автомобили трябва да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки дистанция и указанията на контролните органи.
 
Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори, уточняват от агенцията. При необходимост е възможно да се спира движението за извършване на снегопочистване и превантивна обработка на пътните участъци, за да се избегне възникването на пътни инциденти.
 
Около 200 снегопочистващи машини днес са на терен в района на столицата, обилният снеговалеж продължава и към момента. Предстои да започне и почистването на вътрешнокварталните улици, увери Дарик инж. Веска Георгиева, директор на Столичния инспекторат.

По-голямо внимание се обръща на пътищата, които свързват съседни села със столицата, за да се избегне опасността от изолиране на населените места. Заледяване към момента в София няма, от инспектората обаче призоваха за шофиране с повишено внимание.

Добавете Вашия коментар

TOP