Уникално знамение в Неврокопско! Бяла лястовичка се излюпи в автосервиза на потомци на Пейо Яворов

31 Юли 2019 | 18:07
0 коментара
Любопитно

Отново, и тази година, в автосервиза на братя Крачолови, край хаджидимовското село Садово по пътя за ГКПП Илинден се излюпи бяла лястовичка.

Припомяме, че такава се излюпи и миналата година пак на същото място.

 "Ние очаквахме миналогодишната бяла ластовичка да се върне, но не се върна. За сметка на това обаче, се излюпи друга бяла лястовичка в същото гнездо. Не можем да изразим щастието си от този факст…“ споделиха пред нашите репортери самите братя Крачолови, които са потомци на поета Пейо Крачолов Яворов.

Мястото е техния сервиз в хаджидимовското село Садово.

„Имаме няколко гнезда на лястовици в сервиза. Не ги пипаме. Те си стоят така от години. Днес забелязахме че в едного ни гнездо има бяла лястовица, излюпила се е при нас…“ информира  Цецо Крачолов.

Той няколко пъти печели приза „Механик на годината“ на България и е пряк потомък на поета Пейо К. Яворов.

Авто-център „Братя Крачолови“ е с дългогодишна история, започваща в далечната 1990 година в гр. Гоце Делчев, а от 2009-та година се премества в покрайнините на с. Садово в посока ГКПП Гоце Делчев – Драма.

"Появата на бяла лястовица е добро знамение, носител на надежда, когато и където има най-голяма нужда от нея, зареждайки виделите я с позитивност и увереност", убедени са местните хора в Садово.

Лястовицата-албинос е изключително рядка и за нея се носи мита, че се вижда веднъж на 100 години./ТопПреса/

Добавете Вашия коментар

TOP