Близо 35 000 зрители на Националния стадион „Васил Левски“ станаха свидетели на изключителното зрелище „All Stars 2017”, което противопостави отборите на Димитър Бербатов и Луиш Фиго. Във футболния спектакъл, който очаквано и логично завърши наравно 3:3, взеха участие някои от най-големите звезди на световния футбол, предаде БГНЕС.

Благотворителният двубой предложи страхотни емоции на всички по трибуните,

които имаха възможност да се докоснат до магията на няколко поколения футболни легенди.

Сред титулярите в състава на United Stars, воден от мениджъра Мартин Йол, личаха имената на легендите на Манчестър Юнайтед Райън Гигс, Пол Скоулс, Гари и Фил Невин, Неманя Видич, Патрис Евра, както и тези на българския национален отбор – Христо Стоичков, Красимир Балъков и разбира се самият Димитър Бербатов.

В противниковия лагер, Аврам Грант пък бе заложил на Йенс Леман, Иван Кордоба, Мичел Салгадо, Карлос Марчена, Робер Пирес, Предраг Миятович, Яри Литманен, Кристиан Карамбьо, Луис Фига и Давид Трезеге.

Именно последният даде и старт на головата фиеста с изключително попадение още в 4-ата минута. Бившият френски национал засече перфектно центриране отдясно на Фиго и с удар от въздуха не остави шансове на Дейвид Джеймс. Само пет минути по-късно съставът на Димитър Бербатов възстанови равенството, след като Карлос Марчена си отбеляза автогол в опит да изчисти коженото кълбо. В 11-ата минута отново Давид Трезеге изведе селекцията на All Stars, разписвайки се, този път след асистенция на Мичел Салгадо.

До края на полувремето, подкрепяни бурно от трибуните,

Бербатов и компания опитаха да притиснат съперника в търсене на ново изравняване.

Рекордьорът по голове с националната фланелка на няколко пъти демонстрира брилянтната си техника, а в 23-ата минута напомни и за страхотния тандем, който бе изградил с Роби Кийн. Атомното дуо на Тотнъм от близкото минало си раздаде няколко трикови подавания пред вратата на съперника, преди „деветката“ да опита с пета да преодолее Йенс Леман, който обаче бе на своето място и спаси. Все пак в края на първото полувреме тандемът Бербатов-Кийн успя да накаже немския страж. Българският нападател напредна отдясно и подаде по земя към останалия непокрит ирландец, който не сбърка за 2:2. Така завърши и първата част.

Източник: БГНЕС

На полувремето за доброто настроение на публиката се погрижиха популярните поп изпълнители Михаела Филева и Венци, които изпълниха новата си песен „Бойкот“. След нея на терена се завърна и инициаторът на днешното грандиозно събитие – Димитър Бербатов, който награди най-успелите деца от своята фондация.

В игра през втората част се появиха голяма част от младите надежди на родния футбол,

както и бившият капитан на България Стилиян Петров, който бе посрещнат с мощни възгласи от трибуните на Националния стадион „Васил Левски“. Въпреки „свежите промени“, тимът на Бербатов отново се оказа догонващ в резултата, след като в 54-ата минута Шимао Саброса се измъкна от противниковата защита и с техничен удар вкара за 3:2. В 68-ата минута Роби Кийн вкара втория си гол в мача, след като засече центриране на Мартин Петров. До края нито един тим не успя да стигне до победно попадение и така логично срещата завърши наравно.

След последния съдийски сигнал зрителите станаха на крака и изпратиха с аплодисменти звездните селекции и на двата тима. Всички приходи от днешния мач ще бъдат изцяло в полза на каузите на фондация „Димитър Бербатов“ и фондация „Луиш Фиго“.