Уникален проект! Камерна опера и джаз формация "София" представиха „АББА-МАНИЯ“ в Благоевград

19 декември 2018 | 21:44
2 коментара
Уникален проект! Камерна опера и джаз формация "София" представиха  „АББА-МАНИЯ“ в Благоевград

Оркестър на Камерна опера - Благоевград и джаз формация "София" изправиха публиката в зала „Яворов“ на крака, като изнесоха уникален концерта „АББА-МАНИЯ“.

Те представиха най-обичаните и популярни песни на легендарната шведската група Публиката булвално слезе на сцената, за да танцува на вечните хитове на „АББА“. Заедно с творците, публиката в Благоевград пя златни хитове като  „Voulez-vous“,  „Lay all your love on me“, “Mamma Mia“ , „SOS“, „Money, money, money“.

Тематично, в зала „Явров“ прозвуча и неостаряващата песен „Happy  New Year“ и още много песни. Концертът привлече хора от различни поколения. Всяка песен бе аплодирана бурно от присъстващите на концерта.

Музикантите бяха поздравени от кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов. На сцената излезе и заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова.

„Благодаря на всички, които дойдохте днес в тази зала, за да видите, че Камерна опера не е закрита, а работи и ще продължава да работи. Въпреки всички фалшиви новини, тези прекрасни музиканти отново показаха, че са изключителни професионалисти“, каза Христина Шопова.

„АББА-МАНИЯ“ е  част от Коледната програма на Община Благоевград „Следвай звездата, озари пътя“. Музикалните произведения са адаптирани и аранжирани за камерен оркестър, рок-група и електрическа цигулка.     

Диригентът  Свилен Симеонов водеше музиката, а Ралица Петкова свиреше и радваше с  ел. цигулка.

Уникален проект! Камерна опера и джаз формация "София" представиха  „АББА-МАНИЯ“ в Благоевград снимка 1Уникален проект! Камерна опера и джаз формация "София" представиха  „АББА-МАНИЯ“ в Благоевград снимка 2

Общината публикува:
20 декември 2018 | 00:41
Това нали вече е камерен оркестър, а не Камерна опера..., нали Христинка? Уволнихте певици и оркестранти от Благоевград, за да каните от София. Нали с Кмето си живеете в София...
ехаа публикува:
19 декември 2018 | 23:00
Какъв е този ужасен "стил" на обличане???

Добавете Вашия коментар!