Ужас в Германия: 93 трупа след наводненията

16 Юли 2021 | 12:28
0 коментара
Общество

93 са вече жертвите на опустошителните наводнения в западната част на Германия. 1300 души се водят в неизвестност в района на Кьолн, съобщи Нова тв. Цели градове са в руини след най-мащабното в новата история на Германия подобно природно бедствие.

Придошлите реки отнесоха цели райони, а много къщи са се срутили. Мобилните мрежи са прекъснати, а много хора не могат да се свържат с близките си. На някои места водата не става за пиене, няма и ток. В Зинциг в дом за инвалиди са намерени 12 тела. Вътрешният министър на Райнланд-Пфалц съобщи, че при изпомпването на водата в мазетата на сградите постоянно се натъкват на трупове.

"Мирни селища преживяват катастрофа, трагедия. Шокирана съм от данните, които получавам за градове под вода, в които хората се качват по покривите на къщите си, за да се спасят и да бъдат спасени", заяви канцлерът Ангела Меркел.

 

Язовир близо до границата с Белгия прелива, има опасност стената на друг пък да се срути.

11 души са загинали в южната част на Белгия, след като наводнение нанесе сериозни материални щети в град Лиеж. Жителите на няколко района бяха евакуирани заради придошлата река Мааc.

Проливният дъжд предизвика нарушения в движението на градския транспорт. Почти всички влакове в южния район на Белгия бяха спрени.

Рекордните валежи в Западна Европа доведоха до преливане на реки и езера в Германия, Белгия, Нидерландия, Люксембург и Швейцария.

Властите в град Маастрихт в Нидерландия призоваха жителите на два района да напуснат домовете си поради очакваното преливане на река Мааc. Става дума за около 10 хиляди души, съобщи в Нидерландската телевизионна корпорация (NOS), цитирана от "Фокус". Жителите трябва да напуснат домовете си възможно най-бързо, предупреждение от местните власти.

Добавете Вашия коментар

TOP