Ужас: Кредитори търгуват имотите на Любо Пенев! /Футболистът в ступор/

20 Февруари 2019 | 12:55
0 коментара
Любопитно

Любо Пенев е притиснат от огромни дългове, кредитори разпродават малкото останали имоти от голямото му състояние в миналото.

Частен съдебен изпълнител обяви на публична продан остатъците от богатството на някогашния знаменит централен нападател.

Поводът за разпродажбата на имотите на Любо Пенев се оказват неизплатени дългове към община Царево.

Според документи в Агенцията по вписванията три парцела на първа линия са пуснати на търг в село Синеморец. Общата площ на имотите са 15 дка, а пазарната им стойност възлиза на един милион лева. Идеята на бившият национален селекционер бе върху тях да вдигне баровско селище.

Но мераците му рухнаха, след като Любослав Пенев не успя да се справи с кредитните си в размер на 2,3 милиона лева.

Заради борчове тогавашният треньор на ЦСКА получи забрана да напуска страната през 2009 година. Но босовете на „Титан” му платиха гаранцията в размер на 50 000 лева и той присъства на евромача на армейците срещу „Фулъм”, където загубиха играта.

Футболистът обещава да си върне дълговете, но не успява. И отново залага парцелите в Синеморец срещу сумата от 1 173 498 лв. След няколко месеца общината се сеща за Любо Пенев и частен съдебен изпълнител обявява имотите му на публична разпродажба.

От публикуваната обява за продажба се вижда, чуе цената на морските парцели е изключително занижена и покупката е много изгодна. Само че купувачи липсват и след нов търг, срещу занижена цена. Ако и този търг се провали, общината прави нова промоция, до намиране на купувач.

Проблемът е, че ако парцелите край морето се купят на безценица, те може да не покрият кредитите на Пенев към банките. И тогава Чичовото може да остане без имоти, а със задължения към банките.

Преди три години, пак заради натрупани огромни задължения към банкови институции, Любо Пенев продаде и къщата си в Драгалевци на украинци.

Добавете Вашия коментар

TOP