Уелс изхвърли Белгия

02 Юли 2016 | 09:37
0 коментара
Спорт
Уелс изхвърли Белгия

Уелс победи Белгия с 3:1 в четвъртфинален сблъсък от Европейското първенство по футбол. Белгийците, един от фаворитите на първенството, откриха резултата, но след това уелският отбор нанесе три решителни удара, за да измъкне поредната сензационна победа на шампионата на Стария континент.

В отсъствието на цялата си титулярна защита, Белгия така и не показа почти нищо от качествата си. Уелс бе по-острият, по-интересният и по-търсещият отбор през по-голяма част от двубоя, и напълно заслужи успеха си. По този начин "драконите" написаха нова страница в историята си, с най-доброто си постижение на голям футболен форум.

Двата отбора се хвърлиха здраво още от първата минута, но Белгия бе по-доминиращият тим в началото.

В 13-та минута Раджа Наинголан реализира поредния си гол красавец, който с удар извън наказателното поле, от близо 30 метра, препарира Уейн Хенеси.

След попадението обаче Белгия сдаде инициативата, и Уелс организира няколко добри атаки. В 26-та минута Аарън Рамзи центрира отдясно, Нийл Тейлър бе изпуснат за секунда от Мюние, стреля от седем-осем метра, но Тибо Куртоа направи класно спасяване.

Куртоа вече нямаше този късмет в 30-та минута, когато от корнер Аарън Рамзи центрира, Ашли Уилямс бе непокрит в пеналта и без проблем с глава реализира.

До края на полувремето двата тима си размениха по няколко ситуации пред вратите, но без да се стигне до непосредствена опасност.

Белгия стартира по-силно и второто полувреме, и Де Брюин и Азар отправиха опасни удар към уелската врата. Вместо да се стигне до гол в нея обаче, се случи точно обратното.

При първата реална опасност за Уелс след почивката, "драконите" направиха пълен обрат. В 55-та минута Хал Робсън-Кану изведе Уелс напред със страхотно попадение. След отчайващо изпълнение на белгийската защита Робсън-Кану получи топката в центъра на пеналта от Рамзи, направи Мюние за смях, а след това пред погледа на Денайер и Фелаини реализира.

Чак в последните 20 минути Белгия се сети, че изостава в резултата, но така и не стигна до 100-процентова голова ситуация.

"Червените дяволи" дори не осъществиха някакъв масиран натиск, а вместо това в 86-та минута резервата Сам Воукс довърши съперника.

Центриране на Крис Гънтър отдясно стигна до Воукс, който с глава засече страхотно, за да реши всичко с 3:1.

Уелс ще срещне Португалия на полуфинал.

Добавете Вашия коментар

TOP