УЕФА посече ЦСКА с тежки наказания

30 Юли 2018 | 00:44
0 коментара
Спорт

Неприятна за ЦСКА новина долетя от УЕФА. Капитанът Николай Бодуров и Кристиян Малинов са наказани за по 3 мача в Лига Европа. Това е отговорът на УЕФА на запитване на “24 часа” в медийния канал на евроцентралата. Решението е пратено още в петък на “червените” с копие до БФС. Санкцията е заради мелето, което бе предизвикано, след като ЦСКА победи с дузпи латвийския Рига в първия квалификационен кръг на Лига Европа. След края на двубоя двата отбора се сдърпаха, като реферът изгони Бодуров, Малинов, Володимир Байенко и Богдан Ващук. По време на двубоя той показа още два червени картона, но за игрови ситуации.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Още двама човека от “червените” го отнасят след доклада на съдията Фуркат Атажанов от Казахстан. Това са администраторът на клуба Димитър Вутов, който също гори за 3 мача, и кондиционният треньор Томас Нойберт, който е санкциониран с два.

В доклада на рефера е посочено, че на Нойберт един път е направена забележка за излизане от техническата зона. След това обаче продължил да псува съдиите и заради това е бил отстранен и той от пейката.

От петък тече и 5-дневният срок, в който могат да бъдат поискани и мотивите по санкцията по наказателно дело 31497-UEL-2018/2019, за да се реши дали някоя от санкциите ще бъде обжалвана. Това обаче е малко вероятно, защото Николай Бодуров е посочен като инициатор на мелето след мача, след като се сдърпал с капитана на домакините Володимир Байенко. След това връхлетял и Димитър Вутов, който нанесъл удар по играча на Рига. И едва след това били изгонени Малинов и Богдан Ващюк. Основанието на червените картони на всички е “брутално поведение”.

Решението за наказанията е взето от председателя на спешната комисия на контролната, етична и дисциплинарна комисия на УЕФА Ханс Лоренц (Германия), като са му помагали Томас Хеа (Андора) и Кепа Ларумбе Беаин (Испания). Заседанието е било в петък.

За късмет на “червените” няма предвидени глоби за инцидентите по време на този мач.

Тиаго Родригес, който също получи два жълти картона по време на този мач, е наказан с 1 двубой, като санкцията му вече е изтекла.

При това положение Нестор Ел Маестро няма да може да разчита на капитана си Бодуров и Малинов и в реванша срещу Адмира Вакер в четвъртък, както и в първия двубой от третия квалификационен кръг. “Червените” са изключително близо до него, след като победиха с 3:0 австрийския тим в София и ги очаква малко по-лесен реванш.

Победителят от тази двойка най-вероятно ще срещне датския Копенхаген, който пък победи с 2:0 като гост исландския Стярнан и също може да се счита за участник в следващия кръг.

ЦСКА си осигури 280 хиляди евро от УЕФА с класирането за третия квалификационен кръг на турнира. “Червените” имат и уникален шанс, ако отстранят Копенхаген, защото за жребия в плейофите за групите ще участват с коефициента на датчаните и ще са фактически поставени, което им отрежда по-слаб съперник за баража.БЛИЦ-СПОРТ

Добавете Вашия коментар

TOP