УЕФА ни удря сериозно за мача с Англия

12 Септември 2019 | 08:11
0 коментара
Спорт

България е пред угрозата да приеме Англия на 14 октомври от 21:45 часа пред празни трибуни. Причината за това е проявата на расизъм от страна на български фен на „Уембли“ при загубата с 0:4 от „трите лъва“.

На националния ни отбор в момента са наложени две наказания за расова дискриминация. 3000 места от сектор „Б“ на стадион „Васил Левски“ ще бъдат затворени за домакинството срещу Чехия на 17 ноември, а 5000 места трябва да останат блокирани за срещата с Англия. Това са следствията на расистки по време на мачовете с Чехия и Косово.

Заради новата проява на нетърпимост към представители на други раси, УЕФА има пълното право да нареди провеждането на европейската квалификация срещу Англия да се играе на празен стадион.

Такова решение ще е сериозен удар не само за БФС и националния отбор, но и за феновете. Мачът с англичаните е чакан с голям интерес, тъй като запалянковците ще могат да видят част на живо от звездите на световния футбол.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Цялата ситуация на „Уембли“ е достигнала до длъжностните лица на европейската футболна централа, които са описали инцидента в своите доклади. От английската Футболна асоциация признават, че очакват справедливо решение от компетентните органи на УЕФА.

Два други мача на „трите лъва“ вече бяха белязани расизъм. Дани Роуз и Рахим Стърлинг станаха жертва на обиди, а преди срещата с България всички въпроси към Маркъс Рашфорд на официалната пресконференция бяха свързани с расовата дискриминация.

През това лято българският футбол вече два пъти пострада заради расистки скандали. Локомотив (Пловдив) и Левски са наказани с частично затваряне на трибуни заради мачовете си съответно със Страсбург и Ружомберок.БЛИЦ-СПОРТ

Добавете Вашия коментар

TOP