Удължават извънредната обстановка, намаляват масовите прояви

06 Юли 2020 | 14:07
1 коментара
Общество

Извънредната обстановка в страната ще бъде удължена до края на месец юли, съобщи здравният министър Кирил Ананиев на извънреден брифинг. Той обясни, че това се прави, за да се запази възможността за издаване на заповеди от МЗ, с което да намалим равнището на нивото на COVID-19.

„ Друго решение, което е бе взето от Щаба е за масов контрол за спазването на мерките, като ще препоръчаме на областните щабове на територията и при необходимост да въвеждат нови мерки, съобразявайки се с обстановката на техния регион и правомощията им. Ще им препоръчаме на базата на критичен анализ да намалят до минимум масовите мероприятия. Забелязваме силно разпространение на вируса при масови мероприятия.  Ще издам заповед за страните, както и от Шенгенското пространство, както и от третите страни, които ще могат да влизат на територията на България и кои ще са под 14-дневна карантина”, каза Ананиев.

Той каза, че ежедневно Щабът заседава, като са анализира цялата информация и данни, като са наблюдаваме всички с вируса – в болници и под домашно лечение.

Очаквайте подробности!

Добавени коментари

Dambata99 публикува:
06 Юли 2020 | 14:35
Сега тия двамата са без маски кво праим сега???

Добавете Вашия коментар

TOP